Amerikkalaisviranomaisilta karmaiseva virhe: Perhe päätti vieraan miehen elintoimintojen lopettamisesta – kuolleksi luultu ilmestyi kesken hautajaisvalmisteluiden

Kaksi chicagolaisperhettä on nostanut kanteen kaupunkia ja sairaalaa vastaan tapauksessa, jossa potilas oli tunnistettu väärin ja vieras perhe päätti hänen elintoimintojensa lopettamisesta, CNN raportoi.

Perheet syyttävät kaupunkia ja sairaalaa huolimattomuudesta johtuneesta kuolemantuottamuksesta sekä henkisen kärsimyksen aiheuttamisesta perheille.

Asianomistajat hakevat yli 50 000 dollarin korvauksia jokaiselta syytetyltä.

Chicagon poliisi löysi huhtikuun lopulla tiedottomassa tilassa olevan alastoman miehen, jolla oli ruhjeita kasvoissaan. Hänet tunnistettiin virheellisesti Alfonso Bennett -nimiseksi mieheksi.

Viranomaiset kertoivat Mercyn sairaalassa Bennettin siskoille, että loukkaantunut mies oli heidän veljensä, kerrotaan tällä viikolla nostetussa kanteessa.

Kun sisarukset näkivät miehen, he kanteen mukaan "toistuvasti esittivät vakavia epäilyjä" siitä, että mies oli todella heidän veljensä.

Sairaalan henkilökunta kuitenkin kertoi siskoille useaan otteeseen, etteivät he vain tunnistaneet häntä naamassa olevien ruhjeiden vuoksi, ja koska he eivät halunneet hyväksyä vaikeaa tilannetta. 

Sairaalan henkilökunta kertoi heille, että mies on irroitettava elintoimintoja ylläpitävistä laitteista. Hän hengitti pelkästään hengityskoneen avulla.

Siskot olivat samaa mieltä, ja heidän veljekseen luulema mies irroitettiin koneista. Mies kuoli 23. toukokuuta. 

Mies ilmestyi kesken hautajaisten valmistelujen

Kanteen mukaan siskot järkyttyivät, kun Alfonso Bennett ilmestyi paikalle kesken hautajaisvalmistelujen. Hän oli ollut poissa kaupungista.

Perhe otti yhteyttä hautaustoimistoon, ja vainajan henkilöllisyys varmistettiin sormenjälkien perusteella.

Kuollut mies paljastui Elisha Brittmaniksi, 69, jolla ei ole tiettävästi ole yhteyttä Bennettien perheeseen.

– Haluan tehdä selväksi, ettei ole hyväksyttävää viranomaisilta pitää ihmisiä näkymättöminä. Ihmisillä on väliä, perheitä edustava asianajaja Cannon D. Lambert sanoi haastattelussa viime torstaina.

Chicagon poliisin rikostutkija Anthony Guglielmi sanoi Twitterissä viime kuussa, että poliisi aikoo selvittää jokaisen yksityiskohdan tapauksesta.

– On vähättelevää sanoa, että meillä on kysymyksiä, Guglielmi kirjoitti.

(Juttu jatkuu tviitin jälkeen.)

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen Twitterissä.

Mercyn sairaala kieltäytyi kommentoimasta tapausta, ja Chicagon kaupungin edustajat eivät vastanneet CNN:n vastauspyyntöihin.

Kanne: Mies tunnistettiin pelkästä pidätyskuvasta

Kanteen mukaan poliisi löysi loukkaantuneen miehen, jolla oli vakavia vammoja kasvoissaan. Hänet löydettiin ajoneuvon alta.

Hänet kirjattiin sairaalaan "Jon Doe" -nimellä, eli tunnistamattomana. Hänellä ei ollut henkilöllisyyspapereita mukanaan. 

Joitain päiviä hänen saapumisensa jälkeen sairaala pyysi poliisilta apua tunnistamiseen, koska kukaan perheenjäsenistä ei saapunut tunnistamaan häntä.

Guglielmin mukaan uhri oli pahoinpidelty vakavasti, ja todistajat olivat virheellisesti kertoneet poliisille hänen nimensä olevan Elijah Bennett.

Kanteen mukaan poliisi käytti pelkkää pidätyskuvaa miehen tunnistamiseen. He eivät ottaneet sormenjälkiä, mikä oli kanteen mukaan "tietoinen ja mielivaltainen teko", vaikka mies oli hengenvaarallisessa tilassa.

Kanteen mukaan Elisha Brittman kuoli ainakin osittain sen vuoksi, että Mercyn sairaala ja Chicagon poliisi valtuuttivat väärät henkilöt päättämään hänen hengestään.

Kanteen mukaan on kestämätöntä, että viranomaiset eivät varmistaneet asiaa sormenjäljistä, kuten yleensä tällaisissa tilanteissa on tapana.

Brittmanin ruumis palautettiin hänen perheelleen, ja hänet haudattiin 29. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat