7-vuotiaan siirtolaistytön kuolemasta kohu USA:ssa: Käveli päiväkausia aavikolla ilman ruokaa ja juomaa – joutui odottamaan lääkäriä 1,5 tuntia päästyään maahan

7-vuotias tyttö kuoli yrittäessään päästä USA:han 2:25
7-vuotias guatemalalaistyttö kuoli USA:n rajavartiolaitoksen hallussa.

7-vuotiaan guatemalalaistytön kohtalo on herättänyt keskustelua Yhdysvalloissa. Demokraattipoliitikot vaativat rajavartiolaitoksen toimia tutkittavaksi.

Tyttö ja tämän isä olivat ylittäneet aiemmin laittomasti Yhdysvaltojen rajan ja kulkivat New Mexicon osavaltion paahtavalla aavikolla. Tyttö oli sairastunut niin vakavasti, että isä päätti ilmoittautua itse Yhdysvaltojen rajavartiolaitokselle saadakseen tytölle apua.

He eivät olleet syöneet ja juoneet päiväkausiin, isä kertoi CNN:lle.

Rajavartiolaitoksen mukaan tyttö ja myös isä olisivat kuolleet aavikolle, ellei heitä olisi haettu huostaan.

Elvytettiin bussissa kahdesti

Tyttö kuoli siitä huolimatta rajavartiolaitoksen säilöönottokeskuksessa. Hän kärsi vakavasta nestehukasta ja septisestä sokista, ja olisi tarvinnut lääkehoitoa.

Koska syrjäisessä Antelope Wellsissä ei ollut hoitohenkilökuntaa, heidät siirrettiin bussilla isompaan keskukseen.

Tyttö joutui kuitenkin odottamaan hoitoa puolitoista tuntia. Hänet jouduttiin elvyttämään bussimatkan aikana kahdesti. Hänet lennätettiin Texasiin El Pason sairaalaan, jossa hän kuoli sydänkohtaukseen.

Maahanmuuttopolitiikkaa kritisoitu

Demokraattipoliitikot ovat vaatineet viranomaisia tutkimaan tapauksen.

Donald Trumpin presidenttikauden aikana on kritisoitu voimakkaasti politiikkaa, joka on vähentänyt laillisen maahanmuuton mahdollisuuksia rajalla sekä vähentänyt hoitohenkilökunnan määrää rajavartiolaitoksen toimipisteillä.

Lähteet: CNN, NBC.

Lue myös:

    Uusimmat