7-vuotias siirtolaistyttö nääntyi kuoliaaksi päästyään Yhdysvaltoihin – kuoli nestehukkaan ja shokkiin, matkusti päiväkausia ilman ruokaa ja juomaa

7-vuotias tyttö kuoli Meksikon rajalla 1:09
7-vuotias siisrtolaistyttö nääntyi kuoliaaksi matkalla Yhdysvaltoihin

Seitsemänvuotias guatemalalainen tyttö on menehtynyt yhdysvaltalaisten tulli- ja rajaviranomaisten huostassa pian sen jälkeen, kun tyttö oli pidätetty laittoman maahantulon seurauksena.

Tapauksesta kertoo muun muassa The Washington Post. Viranomaisten mukaan tyttö saapui 6. joulukuuta yhdessä isänsä ja suuren siirtolaisryhmän kanssa Yhdysvaltoihin laittomasti Meksikosta.

Tyttö ja hänen isänsä otettiin säilöön New Mexicossa sijaitsevaan säilytyskeskukseen kymmenen aikaan illalla. Noin kahdeksan tuntia myöhemmin tyttö alkoi saada kouristuskohtauksia. Paikalle saapuneet ensihoitajat totesivat tytöllä olevan yli 40 asteen kuumeen.

Tyttö kuljetettiin helikopterilla hoidettavaksi El Pasoon Meksikoon, mutta hän menehtyi elvytysyrityksistä huolimatta sairaalassa vuorokauden kuluessa.

Viranomaisten arvion mukaan ryhmänsä kanssa vaeltanut tyttö ei ollut syönyt ruokaa tai juonut vettä päiviin. Hänen epäillään kuolleen nestehukkaan ja shokkiin.

Saiko tyttö ruokaa ja juomaa?

Yleensä säilytyskeskuksessa säilöön otettaville tarjotaan ravintoa, juomaa sekä tehdään terveystarkastus. Vielä ei ole kuitenkaan selvää, saiko tyttö ruokaa ja tehtiinkö hänelle terveystarkastus ennen kohtausta.

Tapauksen uskotaan lisäävän vettä myllyyn yhä enemmän Yhdysvaltoja kuluneiden viikkojen aikana kuohuttavaan siirtolaiskysymykseen, kun siirtolaiskaravaaneja on saapunut Yhdysvaltain ja Meksikon rajalle San Diegon ja Tijuanan alueella Etelä-Kaliforniassa. Siirtolaiset ovat jatkaneet matkaansa Etelä-Kaliforniasta rajaa pitkin kohti Texasia, Arizonaa ja New Mexicoa.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Suomessa Yle.

Lue myös:

    Uusimmat