Miksi naiset pitävät pitkistä miehistä? Viisi mahdollista syytä

0:30

Naisilla on tapana toivoa, että tuleva miespuolinen kumppani olisi itseä pidempi. Syy saattaa löytyä historiasta, nyky-yhteiskunnasta tai biologiasta.

Yllä olevalla videolla listattuina ongelmia, joita vain lyhyet ihmiset voivat ymmärtää.

Pitkillä ihmisillä on tutkimusten mukaan lyhyitä matalampi verenpaine, mutta toisaalta korkeampi riski sairastua laskimoveritulppiin. Nämä asiat lienevät sivuseikkoja parinvalinnassa, vaikka pituus tuntuu olevan monelle naiselle tärkeä tekijä kumppania etsiessä.

Miksi naiset sitten haluavat deittailla pitkiä miehiä?

1. Alkukantainen tarve suojeluun

Evolutiivisesti ajatellen naiset saattavat suosia pitkiä miehiä, sillä suurempi ja voimakkaampi mies on pystynyt suojelemaan perhettään paremmin fyysisiltä uhilta. Toisaalta pituus ei aina korreloi vahvuuden, nopeuden tai älykkyyden kanssa, joten pitkä luolamies ei välttämättä tarjonnut sen enemmän suojelua kuin lyhytkään.

2. Pitkät miehet saavat parempaa palkkaa

Pitkän miehen tarjoama fyysinen suojelu ei nykyisessä hyvinvointiyhteiskunnassa ole enää naiselle tarpeen. Sen sijaan tiettyä turvaa tuo varallisuus. Tässäkin asiassa pituudella on tekemistä: Exesterin yliopiston tutkimuksen mukaan pitkät miehet tienaavat lyhyitä enemmän.

3. Halu tuntea itsensä naiselliseksi

Pitkän miehen rinnalla nainen voi tuntea olonsa pieneksi ja naiselliseksi. Myös korkokenkien käyttö saattaa tuntua luontevammalta, kun ne jalkaan vetäessään ei kohoa kumppaniaan pidemmäksi.  

4. Kuukautiskierron vaikutukset

Naisten miesmakuun vaikuttaa osaltaan myös kuukautiskierto. Vuonna 2005 julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että ovulaation aikana naisilla on tapana suosia pitkiä miehiä. Munarakkulan irrotessa nainen on hedelmällisimmillään. Tämä saattaa kieliä alitajuisesta ”hyvien geenien” siirtämisestä lapselle.

5. Yleinen miesihanne

Yhteiskunta luo ja vahvistaa kuvia siitä, millaisia ominaisuuksia ihmisessä pidetään viehättävinä. Erityisesti länsimaissa pituus on yksi näistä seikoista. Yleiset mielipiteet saattavat vaikuttaa myös yksilön ajatteluun.

Voi myös olla, että kun lyhyenläntä mies omaksuu ajattelumallin, jossa pituudella on merkittävä rooli, myös hänen itsetuntonsa kärsii. Epävarmalla ihmisille ei ole samanlaista vientiä parisuhdemarkkinoilla kuin itsevarmalla.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja