Mainos

Miksi nainen on miehelle aina joko "vaimomatskua" tai "lutka"? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi mies määrittelee naisen niin mustavalkoisesti, joko 'vaimomatskua' tai 'lutka'? Miksette näe naista ihmisenä, moninaisine piirteineen?" kyselee nimimerkki Krista.

Näin miesraati vastasi

"Huoh."
– 32, naimisissa

"Määrittely tehdään yleensä toisia miehiä varten. Kyseessä on 'miehekäs' tapa puhua, mutta on siinä tietysti ripaus totuutta taustalla. Jokainen mies haluaisi jakaa elämänsä mukavan ja fiksun naisen kanssa. Nämä kuuluvat kategoriaan 'vaimomatskua'. Toisaalta joka toinen mies olisi halukas pikaiseen seikkailuun sellaisen naisen kanssa, jota ei muuten arkeen haluta. He ovat luokassa 'lutka' eli 'pantavat'.

Mies siis näkee naisen aina ihmisenä, mutta katsanto vaihtelee kohteen mukaan. Kartesiolaiseen tapaan voidaan ajatella, että miehisessä mielikuvassa nainen on joko fyysinen olio (halun kohde) tai henkinen olento (sielunkumppani). Sosiobiologi sanoisi miehellä olevan sekä perheen suojelun että geenien levittämisen vietti. Vaimoa ja lutkaa saa harvoin samassa paketissa."
– Herra 47, aviossa

"Hyvä nimimerkki Krista. Nyt on pakko sanoa, että tuo ajatusmalli, jolla miehen ajatusmaailman täysin naurettavasti yleistät, jossa nainen on nimenomaan mustavalkoisesti 'vaimomatskua' tai 'lutka' eikä mitään muuta, on peräisin suurpiirteisesti arvioiden ehkä kutakuinkin 1600-luvulta.

Mies voi ajatella myös esimerkiksi ihan vaan tasan sitä, mitä mies itse naisesta ajattelee eikä välttämättä kummallakaan kahdesta, siis KAHDESTA mainitsemastasi ajattelutavasta. Mies voi ajatella myös esimerkiksi että 'onpas kiva, kaunis ja viehättävä tyyppi', 'onpas tuo piirre epämiellyttävä tuossa naisessa', 'tuolla naisella on selkeästi epäilyttävä arvomaailma' tai vaikka 'olisipa kiva tutustua tuohon paremmin'. Jotkut yksilöt edustamassani sukupuolessa saattavat toki ajatella putkiaivoisesti naisen olevan vaimomatskua tai lutka, mutta meitä hieman tehokkaammin aivojaan käyttäviä yksilöitä löytyy myös, meitä, jotka näemme naisen nimenomaan ihmisenä ja yksilönä, moninaisine piirteineen. Mustavalkoisuus, se jäi sinne 1600-luvulle."
– 36, sinkku

"En näe mitekään sitä tilannetta, jossa nainen olisi "lutka". Vaimomatskua voi toki olla, mutta se voidaan saavuttaa vasta, kun kemiat kohtaavat ja huomataan, että hänessä on enemmän kuin mitä päältäpäin näkee. Jos yksi mies näkee asiat suppeasti, ei se tarkoita, että muut miehet näkevät asiat samalla tavalla ja pystyvät samaistumaan häneen."
– 36, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

8:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.