Miksi miehet ovat niin tarkkoja siitä, mikä kuuluu miehisyyteen? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi miehet ovat niin tarkkoja siitä, mikä kuuluu miehisyyteen? Tuntuu, että käsitykset ovat melko tiukkoja, ja jos ylittää rajan, niin heti neiditellään tai kutsutaan homoksi tai muuta ikävää. Voihan sitä olla mies, vaikkei pidä esimerkiksi urheilusta tai oluesta. Miksi rajoja vahditaan ja toisia nokitaan?

Ja miksi ajatellaan, että mies, joka ottaa perheen huomioon menoja sopiessaan, olisi tossun alla? Siinähän on kyse vain puolison huomioimisesta ja kunnioittamisesta", kyselee nimimerkki Eloa36.

Näin miehet vastasivat

"Parahin Eloa36! Miehisyys ja naiseus ovat minulle tänä päivänä, vuonna 2016, jotain sellaista, joka määrittyy yksilökohtaisesti ja jokaisen ihmisen oman itsensä mukaan. Ihminen on sitä mitä on, oli sitten mies, nainen tai transihminen. Voi toki olla, että olen vain onnistunut ympäröimään itseni ihmisillä, joiden kanssa aikaa viettäessä mainitsemasi miehisyys- ja naiseusrajojen vahtiminen tai varsinkaan asiasta millään tavalla nokkiminen ei tulisi mieleenkään. Alfauroiden ja -naaraiden aika on ollutta ja mennyttä, vaikka näitäkin ihmistyyppejä joissakin yhteyksissä tänä päivänäkin esiintyy ja stereotypioita ylläpidetään.

Ns. tossun alla oleminen taas on minun universumissani sitä, että alistuu täysin parisuhteen toisen osapuolen tahtoon eikä yritä edes käyttää omaa tahtoa. Ei se, että ottaa perheen huomioon menoja sopiessaan, ole minkään jalkinetyypin alla olemista."
–  35, suhdestatus: suhteeton

"Ehkä liian tarkka miehisyyden rajojen kyttääminen on merkki epävarmuudesta tai huonosta itsetunnosta. Toisinaan miehisyyden määritteiden tarkistelu miesporukan kesken taas on sellaista epävarmaa malebondingia, silloin, kun ei mitään muuta yhteistä tunnu löytyvän."
– 34, parisuhteessa

”Enpä ole pitkään aikaan huomannut mitään tuollaista. Rima on kyllä todella alhaalla, jos neidittelyt ja homoksi kutsumiset aloitetaan jo, jos ei pidä esimerkiksi urheilusta tai oluesta. Ehkäpä miehet, jotka sortuvat kutsumaan toisia homoksi tälläisten asioiden takia, kokevat menettävänsä omaa miehisyyttään enemmän, kun joku ei tykkää samoista kuin he. Tämä johtaa heidän omaan epävarmuuteensa. Itsehän en olutta juo eikä kukaan ole koskaan siitä valittanut. Toki jossain vaiheessa on pidetty oletuksena, että kaikki juovat olutta, ja sitten oltu vähän yllättyneitä, kun ei juokaan. Mutta siihen se jääkin.

Jos mies tykkää ottaa huomioon perheensä, sanoisin, että hänessä on enemmän miehisyyttä kuin siinä toisessa miehessä, joka pistää oman nautintonsa perheen edelle. Saahan sitä olla "perheen pää", mutta ei diktaattori. Nykyään nämä rajat ovat jo niin sumeita, että se alkaa käydä huonosta urheilusta, jos neidittelee jotakuta ihan vain tämän omien valintojen perusteella. Omasta puolestani mies saa tehdä mitä ikinä haluaa, jos kokee jonkin asian omaksi jutukseen tai ottaa muita huomioon menoja suunnitellessaan niin go for it. Enemmän arvostusta hänelle kuin asiasta iniseville."
– 34, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat