Miksi miehet solvaavat naisia, joista ovat kiinnostuneet? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi miehet haukkuvat naisia, joista ovat kiinnostuneet? Mielestäni aika kusipäistä käytöstä. Jos toista arvostaa ja toisesta välittää, näin ei mielestäni näin toimi. Lisäksi karkotatte lupaavat naiset haukkumalla, vaikka kyseessä olisikin 'vain typerä läppä'.

Jos mietitään tasa-arvon näkökulmasta, niin yhtä lailla miehet voivat olla 'mieshoroja/ kiertopalkintoja'", jos pettävät puolisoitaan, varsinkin, jos puoliso odottaa lasta. Ja miehetkin voivat 'päättömästi metsästää panoja, testatakseen viehätysvoimaansa'.

Onko niin vaikea kunnioittaa muita ihmisiä? Mitä mieltä olette? Kannattaako miesten olla ilkeitä naisille?" kyselee nimimerkki Noita-akka.

Näin miesraati vastasi

"En ymmärrä koko kysymystä. Mielestäni sinulla on todella seksistinen asenne. Ikään kuin jotkut naiset eivät haukkuisi kaikkea ja kaikkia selän takana? Typerää yleistämistä ja miesvihaa. Ehkä he ilkkuvat siksi, että asenteesi paistaa läpi?"
– 33, avioliitossa

"Olipa siinä monta kysymystä. Aloitan helpoimmasta. Ei, miesten ei kannata olla ilkeitä naisille sen paremmin kuin toisille miehillekään. Jotkut miehet saattavat näennäisesti halveksua arvostamiaan naisia, koska pelkäävät joko naiselta saatuja pakkeja tai toisten miesten palautetta. Kyse on siis edelleen 'Pekka ei pussaa naapurin Lissua' -tyyppisestä käyttäytymismallista. On helpompi heilua urpona äijälaumassa kuin paljastaa tunteitaan."
– Herra 47, aviossa

"Haluaisin tavata miehen, joka haukkuu naista, josta on kiinnostunut, keskustellakseni vähän esimerkiksi elämästä. Elämän asettamissa maltillisissa raameissa voisin keskustella tuon miehen kanssa arvoista ja käytöstavoista, sillä naisen, tai ylipäätään kenen tahansa ihmisen, haukkuminen vailla minkäänlaisia perusteita on täydellisen idioottimaista ja surkuhupaisaa oman egon pönkittämistä. Keskustelun kautta voisi ehkä löytyä jonkinlaisia perusteita mainitsemasi kaltaiseen käytökseen, mutta näillä tiedoilla, mitä aiheesta on tarjolla ja miettii asiaa sitten tasa-arvon tai likipitäen mistä tahansa muusta näkökulmasta, haukkuminen on moukkamaista ja kertoo muun muassa kaiken, mitä tuollaisesta ihmisestä on tarpeen tietää. Joku roti. Käytöstavat."
– 36, sinkku

"Eihän kukaan voi ottaa haukkumista siten, että se olisi jotenkin positiivinen lähestymistapa. Mielestäni ketään ei tulisi haukkua, oli kiinnostunut ihmisestä tai ei. Haukkuminen ei myöskään ole kategoriassa "vain typerä läppä", se kertoo enemmän ihmisestä, joka siihen sortuu. On totta, että miehet, jotka ovat olleet useamman naisen kanssa saavat "arvostusta" ja vastaavasti naisia haukutaan tässä valossa. Mutta todellisuudessa molemmat ovat samalla linjalla eikä kumpikaan ole toistaan huonompi tai parempi. Pettäminen sen sijaan heikentää ihmisen arvostusta, jos suhde ei toimi, niin silloin erotaan. Kenenkään ei siis tulisi olla ilkeä kenellekkään. Ei ole mitään syytä, miksi pitäisi kokea "ylemmyyttä", jotta saa toisen tuntemaan olonsa huonoksi eikä asian väittäminen vitsiksi ole pätevä selitys omalle typeryydelleen."
– 36, sinkku

***

3:08

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja