Mainos

Miksi mies aina syyttää naista, kun tavarat ovat hukassa? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi mies aina syyttää naista, jos joku vaate tai tavara häviää? Kuulee alituiseen 'minne olet laittanut minun hatun, kengät, myssyn' jne.?" kysyy nimimerkki pirpa.

Näin miesraati vastasi

”Me miehet ollaan vähän hölmöjä, ja hajamielisiä. Prioriteetit monta kertaa ihan muissa asioissa, kun arjen pyörityksessä. On vain niin helppoa aloittaa tilanteen purku siitä, että kuka muu on tehnyt jotain väärin kuin katsoa itse ja miettiä. Voihan olla, että näistä osa menee ns. huumorinkin piikkiin, eli alkaa olla ns. tsoukki talossa, kun mieheltä kamat hukassa. Ja sattuu näitä naisillekin."
– 56, naimisissa

”En kyllä naista syyttäisi asiasta, koska tiedän, että olen yksin syyllinen vaatekappaleen kadottamiseen. Mutta yleisessä mittakaavassa kyse lienee siitä, että nainen hoitaa yleensä pyykit ja siinä ohessa kadottaa vaatteet. Ainakin miehen käsityksen mukaan. Ehkä miehen kannattaisi siinä vaiheessa hoitaa pyykit itse, niin ei tarvitse toista syytellä. Todennäköisempää on kuitenkin, että mies on se, joka muistaa vaatteen sijainnin väärin ja turvautuu helpoimpaan vaihtoehtoon, eli naisen syyttämiseen asiasta.”
– 36, sinkku

"Hyvä, ettet käytä muotoa 'miksi miehet aina syyttävät naista', koska sitten olisin voinut avautua esimerkiksi siitä, että kyllä naiset syyttävät yhtä lailla miehiä ja se on persoona- eikä sukupuoliroolikysymys. Miehesi saattaa hyvin heittää myös omasta mielestään täysin huumorilla syytöksiä siitä, että olet laittanut hänen kenkälusikkansa tai silkkikaulahuivinsa jonnekin. Mutta jos asia häiritsee sinua paljon, kannattaa sanoa miehellesi, että LOPETA, ÄLÄ JAKSA tai JOS ET LOPETA, MINÄ HÄIVYN."
– 36, sinkku

"Me miehet olemme tässä suhteessa edelleen taaperovaiheessa. Osa siirtyi suoraan äidin helmoista puolison hoivaan. Toinen puoli tekee luonnostaan eroa koti- ja eturintaman välillä. Nainen pitää huolta kotipesästä, kun mies keskittyy isompiin asioihin ja suuriin linjoihin. Lapaset ja myssyt, mitä väliä, jos auton nokkahiha pitää vaihtaa tai mökille naputellaan uutta terassia?

Tätä ei hevin muuteta millään sukupuolittamishöpinöillä. Feministisen neutraali puhe voi toimia terapiana, mutta sillä ei selätetä vuosituhansia vanhaa geeni- ja kulttuuriperimää. Varaudu siis jatkossakin miehesi lapsenomaisiin kyselyihin."
– Herra 47, naimisissa

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

8:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.