Mainos

Miksi MTV Uutiset ei maksa juttuvinkistä?

MTV Uutisten tutkivan ryhmän toimittajalle on yritetty myydä poliisin salaista tietoa. Virkamieheksi esittäytynyt henkilö ehdotti jatkuvaa tietojen toimittamista rahaa vastaan.

Virkamieheksi esittäytynyt henkilö antoi ”ilmaisen maistiaisen”, joka oli paikkansa pitävä vinkki terrorismitutkinnan operaatiosta. Sen jälkeen hän ehdotti laskuttavansa 500 euroa uutisesta, joka päätyisi ”illan pääuutislähetykseen” ja 250 euroa uutisesta, joka julkaistaisiin vain netissä. MTV Uutiset kieltäytyi tarjouksesta.

MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kertoo, että kyseinen tapaus on poikkeuksellinen ja hänen uransa aikana tapahtunut törkein yritys rahastaa tiedolla. Hänen mukaansa MTV Uutiset ei maksa vinkkipalkkioita – ei virkamiehille eikä yksityisille henkilöille.

– Lähdesuoja ja tietojen vuotaminen ovat tiedonvälityksen kannalta todella tärkeitä. Esimerkiksi vaaliraha- tai hoivakotijutut eivät ilman näitä olisi ehkä tulleet julki. Minun kokemukseni mukaan ihmisillä on aivan muut motiivit saada asioita julki kuin raha, Ylä-Anttila kertoi MTV:n Seitsemän Uutisissa. 

Miksi rahan antaminen hyvää vinkkiä vastaan on sitten väärin?

– Jos tiedolla rahastettaisiin, voisi syntyä halu liioitella asioita. Median ja viranomaisten pelisääntöjen tulee olla selvät, muuten kummankin uskottavuus voisi kansan silmissä rapautua, Ylä-Anttila sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.