Mainos

"Miksi joskus puututaan ja joskus ei" – Autoliitolta kritiikkiä pikkumaistiin puuttuvalle lakiluonnokselle

4:17

Autoliiton toimitusjohtajan Pasi Niemisen mielestä uudessa lakiluonnoksessa rattijuoppojen kuriin saamiseksi on useita ongelmia.

Liikenneministeriön lausuntokierroksella olevassa tieliikennelakiluonnoksessa ehdotetaan, että poliisi voisi jatkossa pysäyttää kuljettajan ajon hyvinkin pienen alkoholimäärän jälkeen.

Nykyinen promilleraja Suomessa on 0,5. Lakiluonnoksen ehdotuksen mukaan poliisi voi keskeyttää ajamisen esimerkiksi pariksi tunniksi, vaikkei promilleraja ylittyisi 

MTV:n Kymmenen uutisissa vieraillut Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ei lämpene ajatuksesta.

– Lähtökohtaisesti meillä on arvioitu, että 0,5 promillea on rangaistavuuden oikea raja. Tilastollisesti sen alapuolella olevat kuljettajat eivät juurikaan näy onnettomuuden aiheuttajina verrattuna selviin kuljettajiin, Nurminen sanoo.

– Alkoholi ja autoilu eivät kuulu yhteen, mutta luulen, että valtaosa ihmisistä tietää sen muutenkin. Lainsäädännöllistä määräystä ei tarvita, Nurminen linjaa. 

Laki antaisi poliisille paljon harkintavaltaa sen suhteen, koska maistissa ajavan autoilijan päästää jatkamaan jatkaa ja milloin taas määrätä paussille.

– Kysymys siitä, että voidaan puuttua, on aina erikoinen muotoilu. Aina pitäisi puuttua, jos liikenneturvallisuus vaarantuu. Miksi jossain tapauksissa puututaan ja jossain ei? Se tekee tästä asiasta hankalan. Meidän täytyy miettiä, mihin valvontaresurssit käytetään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.