Tommi Niemelältä julkea ilmoitus Pelicansin rujosta ongelmasta – "Mun vika"

Maalikooste: HIFK - Pelicans 4:55
Videolla maalikooste HIFK:n ja Pelicansin kuudennesta puolivälieräottelusta.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä ei selittele.

SM-liigan viime kevään hopeajoukkue on menettänyt 3–0-johtoaseman puolivälieräsarjassa HIFK:ta vastaan. IFK kiri rinnalle lauantaina, kun se oli parempi Jori Lehterän jatkoerämaalin myötä lukemin 2–1.

– Katsoimme viidennen pelin jälkeen, että maalit olivat meille 12–10 ja maalipaikat 83–80. Tasaista on. Totta kai tiedämme sen, että meidän pitää pystyä parantamaan. Jos haluamme voittaa tämän sarjan, erikoistilannepelaaminen pitää saada loksahtamaan kohdilleen. Tällä hetkellä se ei ole siellä, missä sen pitäisi olla, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sanoi MTV Urheilulle kuudennen puolivälieräottelun jälkeen.

Pelicans on saanut HIFK-sarjan aikana 16 ylivoimakertaa, joista yksi on johtanut verkkojen heilumiseen. Tämä tapahtui sarjan alkuhetkillä Lahdessa, kun peli oli jo ratkennut.

Sen jälkeen on ollut hiljaista.

Laadusta tai osaamisesta homma ei jää kiinni, sillä Pelicansin ylivoimaa pyörittävät sellaiset pelaajat kuten Ryan Lasch ja Juhamatti Aaltonen. He ovat pistäneet vuosien aikana yhden jos toisenkin nipun ylivoiman kuntoon.

– Kaikki vastuu siitä, miten pelaamme, on minulla. Ei siinä tarvitse mennä minkään muun taakse. Jos homma ei toimi, se on mun vika, Pelicans-luotsi Niemelä ilmoittaa.

Onko se noin yksinkertaista?

– On. Jos emme pelaa hyvin, vika on minussa. Ja se on sitä loppuun asti, Niemelä ilmoittaa julkeasti.

– Kaikki tekevät kovasti töitä sen eteen, että ylivoima paranisi. Yritämme löytää keinoja, jotta se menisi eteenpäin. Esimerkiksi kuudennessa pelissä meillä oli hyviä tontteja, mutta emme vain saaneet maalia. Kaveri sai ja voitti, Niemelä jatkoi.

Juttu jatkuu kuvan alla.

HIFK onnistui ylivoimalla, kun Lehterä latasi 2–1-maalin ajassa 68.26.

Jos HIFK:n ja Pelicansin sarjaa katselee ison kuvan kautta, voi miettiä, että Pelicans on menettänyt jotain ja HIFK on saanut vahvan otteen.

Nälkäinen leijona on herännyt ja nyt eläintarhan pitäjällä on tukalat paikat.

– Turha tässä on miettiä sitä, että onko sarja ollut 3–0 vai mitä. Ei sillä ole merkitystä. Tämä on ollut tosi tasainen sarja ja pelillisesti nykyinen tilanne on aivan oikeutettu, Niemelä näkee.

Sarja huipentuu tiistaina Lahdessa. Niemelän mukaan Pelicans ei aio tehdä mitään erikoisempia taikatemppuja.

– Luotamme siihen, että tapa, millä pelaamme ja miten toimimme, tuottaa tuloksen. Jos ei tuota, niin sitten olemme epäonnistuneet.

– Tiistaina on mahdollisuus parantaa. Ei tässä ole sinänsä mitään maagista muuta kuin se, että ihmiset saavat nyt vähän latautua ja hakea fiilistä. Kevätauringosta voimaa. Uskon, että tiistaina Isku Areenan vanhassa ladossa on varmaan aika hyvä meininki, Niemelä hymyilee, tuttuun tapaansa.

Lue myös:

    Uusimmat