Mainos

Miksi Hannu Manninen syrjäytti Leevi Mutrun? – Näin perusteli yhdistetyn valmentaja

Suomen yhdistetyn urheilijat on valittu keskiviikkona käytävään Pyeongchangin olympialaisten normaalimäen kisaan.

Leevi Mutrun kohtalona oli jäädä kilpailusta rannalle.

- Meidän joukkue huomiseen kilpailuun on Eero Hirvonen, Ilkka Herola, Arttu Mäkiaho ja Hannu Manninen. Mutru tippui kilpailusta pois, vahvisti Suomen yhdistetyn joukkueen päävalmentaja Peter Kukkonen.

Kukkonen kävi läpi haastavan valintaprosessin.

- Eeron ja Ilkan valinta oli tietenkin selvä jo ennen harjoituksia. Näiden kolmen karsijan osalta karsinta suoritettiin toisella ja kolmannella harjoituskierroksella. Meni tasan sillä tavalla, että Arttu oli ensimmäisen kierroksen paras, Leevi toinen ja Hannu kolmas. Toisella kierroksella Hannu oli paras, Leevi toinen ja Arttu kolmas.

Veteraani Manninen valittiin erinomaisen harjoitushyppynsä perusteella.

- Sopivasti menivät ristiin nämä sijoitukset. Sen perusteella oli valintaa hyvin vaikea tehdä. Se johti ajattelemaan asioita ulkopuolelta ja Hannun ensimmäinen harjoitushyppy oli tänään niin hyvä, sijoitus 14:s, että hyppy oli otettava huomioon. Sellaisella hypyllä pystyy olemaan tosi korkealla kilpailussa, Kukkonen jatkoi.

Nuorten maailmanmestaruuden voittanut Mäkiaho tuli valituksi puolestaan tasaisemman kautensa ansiosta.

- Leevin ja Artun välillä oli hyvin tasaista, kun mietittiin muitakin harjoitushyppyjä. Oli vaikeaa vetää sitä eroa. Täällä olleiden harjoitusten perusteella kumpikaan ei ole päässyt ihan omalle tasolleen. Siten jouduttiin katsomaan, että Arttu on kilpaillut kaudella paremmalla tasolla ja tasaisemmin. Sitä kautta Artulla on parempi potentiaali huomisessa kisassa, Kukkonen perusteli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.