Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Miksi Ferrari tuki Kimi Räikköstä? – Nico Rosberg hämmästelee

5:52

Nico Rosberg ylistää YouTube-kanavansa katsauksessaan Lewis Hamiltonin täydellistä kautta. Lisäksi Rosberg hämmästelee Sebastian Vettelin ja Ferrarin lukuisia virheitä.

Rosberg ajoi Hamiltonin tallikaverina Mercedeksellä neljän kauden ajan. Aiempina vuosinaan mestaruutensa varmistettuaan heitti Hamilton homman vähän läskiksi, mutta tänä vuonna hän painoi täysillä loppuun saakka voittaen myös kauden päätöskilpailut.

– Lewis teki fantastista työtä. Oli koko viikonlopun täydellinen. Hän oppi aiemmista vuosistaan kadotettuaan silloin motivaationsa, kun oli varmistanut mestaruutensa, ja oli silloin päättänyt kautensa heikosti, Rosberg sanoi.

Rosbergia innostaa, että vielä 33-vuotiaanakin Hamilton kehittyy.

– Hän halusi jatkaa täysillä kauden loppuun ja pystyikin keskittymään hienosti kauden päätöskisoihin, koska voitti ne. Se oli hyvä nähdä. Vielä tässä vaiheessa uraansakin hän kehittyi.

0:33

Sebastian Vettel ei kauden kahdeksasta viimeisestä kisasta voittanut yhtäkään. Kautensa Vettel päätti Abu Dhabissa kuitenkin kakkostilaan.

– Sebastianille oli tärkeää päättää kausi vähän paremmin. Hänen itseluottamuksensa ei näytä hyvältä vaikean kauden jälkeen. Hän teki niin paljon virheitä ja hänen tiiminsäkin teki virheitä, Rosberg arvioi.

– Hänelle päivä oli tärkeä. Kaikki meni hyvin ja viikonloppu oli hyvä. Vauhti ei riittänyt Lewisiä vastaan, mutta tärkeää oli lähteä hänelle talveen paremman tuloksen kanssa, koska hänelle olisi tärkeää saada itseluottamuksensa takaisin, jatkoi Rosberg Vettelistä.

Erityiskehunsa Rosberg antoi Max Verstappenille.  

– Max on tehnyt loppukauden aikana upeaa työtä ja ollut merkittävimpiä kuskeja. Hän ajoi jälleen fantastisen kisan tehtyään nousun kymmenenneltä tilalta kolmanneksi. Teki hienoja ohituksia. Kauden kolme parasta kuljettajaa saavutti kolme ensimmäistä sijaa.

Vielä kesällä Ferrari ja Vettel olivat MM-sarjassa keulilla.

– Lewisin vuosi oli mahtava. Paine oli niin kova Ferrarilta ja Sebastianilta, kun he olivat Lewisin edellä mestaruustaistossa. Lewis tuli takaisin niin vahvasti ja vain naulasi kaiken. Täydellinen toinen puolisko kaudesta häneltä. Voitti kaiken, Rosberg totesi.

1:30

Ferrarin lukuisat virheet hämmästyttivät Rosbergia.

– Sebastianilla meni pieleen ja Ferrarilla meni pieleen. Niin paljon virheitä heiltä. Sebastianin pitäisi katsoa ajamistaan enemmän isossa kuvassa. Ei yksittäisiä kisoja. Hänen ei pitäisi ottaa niin paljoa riskejä, koska ne johtavat virheisiin.

Rosberg myös hämmästelee, että Ferrari ei siirtänyt kaikkea tukeaan Vettelille, vaan tuki myös Kimi Räikköstä, vaikka Räikkösellä ei ollut enää mahdollisuuksia mestaruuteen.

– Ferrarin pitäisi tehdä muutoksia. Taktiikassa he eivät ole niin vahvoja kuin Mercedes. Lewisillä oli kaikki tuki takanaan ja Sebastianilla tärkeimmillä hetkillä ei. He yrittivät ajattaa kahta kuljettajaa tasapäisesti, vaikka Kimi ei enää ollut edes mestaruusjahdissa. Ferrarin pitäisi varmistaa, että he tukevat kuljettajaa, joka taistelee mestaruudesta.

5:19

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja