Miksi auringonkukkaemoji trendaa juuri nyt? Tämä on sen merkitys Ukrainan sotaan liittyen

Näin toimii iPhonen emojihaku 0:38
Tiesitkö? Emojeja voi etsiä helpomminkin kuin selaamalla niitä läpi yksitellen. Testaa elämää helpottava niksi!

Erilaisilla emojeilla osoitetaan nyt tukea Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutuneelle Ukrainalle.

Ukrainan lippu ja sen värit ovat viimeisen viikon aikana tulleet varmasti koko maailmalle tutuiksi. Ukrainan lippua on käytetty ahkerasti myös sosiaalisessa mediassa emojin muodossa. Asian yhteyteen on nostettu myös muita kriisitilanteeseen sopivia emojeita, kuten rauhan kyyhkynen. 

Auringonkukkaemojin suosio kasvoi yli 36 prosenttia viikossa

Yahoo! News -uutissivusto raportoi, että emojeilla osoitetaan nyt tukea Ukrainalle todella laajasti.

Mediatoimisto Meltwater Australia paljasti, että muun muassa auringonkukkaemojin suosio on kasvanut yli 36 prosenttia viimeisen viikon aikana.

Auringonkukkaemojien suosio kasvoi kaikilla tunnetuilla sosiaalisen median alustoilla, kuten Twitterissä, Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa. Analyytikkojen mukaan emojia on käytetty eniten hasgtagien #standwithukraine ja #slavaukraini kanssa. Molemmat näistä kannustavat tukemaan Ukrainaa.

Miten auringonkukat liittyvät Ukrainaan?

Mutta miten auringonkukat oikeastaan liittyvät Ukrainaan?

Yahoo! News -uutissivuston mukaan Ukrainassa kasvatetaan maailman eniten auringonkukansiemeniä ja kyseessä on myös maan kansalliskukka. Moni Twitter-vaikuttaja on lisännyt auringonkukkaemojin omaan profiiliinsa osoittaakseen tukensa Ukrainalle.

Auringonkukkatrendin uskotaan alkaneen, kun sosiaalisessa mediassa levisi video iäkkäämmästä ukrainalaisnaisesta juttelemassa väitetysti venäläisen sotilaan kanssa. Videolla naisen kerrotaan kysyvän, miksi venäläinen sotilas on saapunut maahan. Lisäksi naisen kerrotaan suositelleen sotilaalle auringonkukansiemenien laittamista taskuun, jotta auringonkukat kasvavat, kun sotilaat kuolevat Ukrainassa.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Twitter-videolla on jo reippaasti yli 8 miljoonaa katselukertaa palvelussa. Videon todenperäisyyttä ei voi varmistaa.

Salamaniskulla viestitty konfliktia

Auringonkukkien lisäksi sosiaalisessa mediassa on käytetty runsaasti muun muassa salamaniskuemojia. Sitä on käytetty eniten kuvaamaan Ukrainan ja Venäjän konfliktia. Yahoo! News -uutiskanavan mukaan todennäköisin syy salamaniskuemojin suosion kasvuun on se, että ukrainalaiset journalistit ovat käyttäneet sitä Twitter-viesteissään. Salamaniskulla on viestitty kyseessä olevan erityisen merkittävä uutinen, niin sanottu ”breaking news”.

Mediatoimisto Meltwaterin mukaan salamaniskuemojia on käytetty yli puolessa miljoonassa twiitissä koskien konfliktitilannetta viimeisen viikon aikana.

Lähde: Yahoo! News

Lue myös:

    Uusimmat