"Luupäiselle" Kasperi Kapaselle piiskaa – "Todella, todella lyhyessä hihnassa"

Patrik Laine summaa tiukkaa kolmen ottelun viikonloppua:"Yksi voitto kolmeta ei tyydytä ketään" 2:04
Video: Patrik Laine kommentoi kauden avausmaaliaan – ei paljon lämmittänyt

Kasperi Kapasen kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla. Ei, vaikka vierellä on NHL:n ehdottomia kärkipelaajia.

Kapasen edustama Toronto jäi viime yönä ensimmäisen kerran tällä kaudella ilman sarjapisteitä, kun St. Louis Blues haki 3-2-vierasvoiton.

Kapanen on pelannut neljä ottelua ilman ainuttakaan tehopistettä ja tehotilaston lukema on ankea -4. Kaikkein näkyvimmän painolastin suomalainen sai, kun hän heitti Montrealia vastaan alivoimalla katkenneen mailansa kohti kiekkoa. Tuloksena rangaistuslaukaus ja Montreal käänsi pelin jatkoaikavoitoksi.

TSN:n toimittaja Mark Masters kutsui tekoa luupäiseksi ja kysyi ohjelmassaan Toronto Sunin toimittajalta Steve Simmonsilta, kuinka lyhyessä hihnassa Kapanen on.

– Todella, todella lyhyessä, Simmons totesi.

– Häneen kohdistui isot odotukset kauden alla. Hänellä on uusi sopimus ja hänelle annettiin Zach Hymanin paikka John Tavaresin ja Mitch Marnerin ketjussa. Kaikki ajattelivat, että siinä hänellä on mahtava paikka kukoistaa, mutta tähän mennessä ei ole tapahtunut mitään, Simmons sanoi viime yön ottelua ennen.

Hyman on loukkaantunut, mutta jollei tulosta ala tulla, Kapasen paikalle kyllä riittää tunkua.

Viime yönä myös Marner ja Tavares jäivät ilman tehoja, mutta Marner teki kolmeen ensimmäiseen peliin tehot 2+3 ja Tavares oli napsinut kolme syöttöpistettä.

Kapaselta kyseltiin ottelun alla hänen omasta tilanteestaan.

– Pitää vain pysyä positiivisena. En sano, että ketjumme on ollut huono, mutta emme ole päässeet täyteen potentiaaliimme. En ainakaan minä. Minun täytyy parantaa, Kapanen sanoi Toronto Sunille.

– Minun pitää saada jalat liikkeelle, pelata fyysisesti, taklata mahdollisimman paljon ja saada kiekkoa heille, sekä päästä maalille ja ohjailla kiekkoja, Kapanen jatkoi.

Päävalmentaja Mike Babcock vakuutti, että joukkue luottaa häneen. Siitä osoitus oli myös se, että Kapasen peliaika pysyi myös Bluesia vastaan yli 18 minuutissa.

– Tämä on prosessi. Hän on ollut kahtena vuonna pudotuspeleissä kanssamme ja pidimme kaikesta mitä hän teki. Viime vuonna hän aloitti nelosketjussa ja päätyi kakkosketjuun ja pidimme kaikesta mitä hän teki. Nyt me arvioimme häntä uudelleen ja hän arvioi itseään. Kun rima on asetettu tietylle tasolle, sitä pitää vain nostaa entisestään, Babcock filosofoi.

Lue myös:

    Uusimmat