Mikko Rantasen sopimussotku saattaa avata paikan toiselle suomalaiselle – Avalanche-valmentajalla jo mietittynä korvaajat superketjuun

Colorado Avalanchen NHL-leiriltä poissa olevan Mikko Rantasen neuvotellessa jatkosopimuksestaan joukkueen päävalmentaja Jared Bednar on jo tehnyt varasuunnitelmia suomalaisen korvaamiseksi.

Rantanen ei ollut mukana Coloradon ryhmässä, joka aloitti perjantaina harjoitusleirin uuteen NHL-kauteen valmistautumiseksi.

Suomalaispelaaja ei ole päässyt seuransa kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksestaan, josta odotetaan rahakasta diiliä pitkälle tulevaisuuteen.

Samaan aikaan Avalanchen on kuitenkin mietittävä, kuka ottaa harjoituspeleissä ja mahdollisesti jopa NHL-kauden avauksessa Rantasen paikan liigan eliittiin kuuluvassa ketjussa Nathan MacKinnonin ja Gabriel Landeskogin rinnalla.

Bednarilla on paikalle kaksi vaihtoehtoa: toinen Ruotsista ja toinen Suomesta.

– Tuolla on pari kaveria, joita haluan seurata sillä paikalla. (André) Burakovsky on sellainen, joka on pelannut supertähtien kanssa ennenkin ja tehnyt hyvää jälkeä, Bednar toteaa Washington Capitalsista napatusta ruotsalaisesta.

Burakovsky on pelannut tasaisia kausia Capitalsissa, mutta jäi lopulta jauhamaan paikoilleen. Nyt tarjolla olisi uusi alku 24-vuotiaalle laitahyökkääjälle.

Toinen vaihtoehto on San Jose Sharksista siirtynyt suomalaispelaaja Joonas Donskoi.

– Myös Donskoi sopisi siihen. Peluutamme paria uutta kaveria siinä harjoituspeleissä. Burakovsky ykkösvaihtoehtona ja Donskoi toisena, Bednar arvioi.

NHL-kausi alkaa 2. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat