Mainos

NHL-seuran pukukopissa katkeruus Mikko Rantasta kohtaan kaukainen ajatus – ruotsalaistähdeltä avoin tilitys: ”Hän ei voi tehdä miljoonan diiliä vain ollakseen mukava”

7:03
Näin Mikko Rantanen puhui sopimusneuvotteluistaan elokuussa Suomessa.

Mikko Rantanen saa tilanteessaan paljon anteeksi NHL-seurakavereiltaan Colorado Avalanchessa. Harjoitusleiriltä sopimusneuvotteluidensa takia puuttuva suomalainen olisi viimeinen pelaaja, joka kääntäisi joukkueelle selkänsä.

Rantanen harjoittelee yhä sivussa Avalanchen ryhmästä, vaikka joukkue on ehtinyt treenata yhdessä jo kolme päivää. Syynä tähän on se, ettei suomalaistähdelle ole vieläkään saatu sorvattua jatkosopimusta.

Sopimuksesta odotetaan erittäin rahakasta. Viikonloppuna syntynyt Mitch Marnerin 10,5 miljoonan dollarin (9,5 miljoonan euron) kausipalkka toimii hyvänä vertailukohtana sille, mitä suomalaisen palkkakuitissa jatkossa tulee lukemaan.

Harjoitusleiriltä poisjääminen pitkittyneiden palkkaneuvotteluiden takia voisi monen kohdalla kieliä ahneudesta, mutta Rantanen ei kuulu tähän määritelmään. Tästä ketjukaveri Gabriel Landeskog on täysin varma.

– Niin paljon kuin hän haluaisikin olla täällä, hän ei voi mennä tekemään kahdeksan vuoden diiliä miljoonalla eurolla vain ollakseen mukava, Landeskog tokaisee Denver Post -lehdelle.

Sopimuksen palkka on NHL:ssä enemmän määritelmä pelaajan arvosta liigassa kuin suoranainen pelaajan oma vaatimus palkkapussinsa paksuudesta.

– Mikko on täydellinen joukkuekaveri. Olen tuntenut hänet yli kolme vuotta, ja hän on huipputyyppi, huippujoukkuekaveri, Landeskog ylistää.

– Et voisi pyytää parempaa jätkää pukukoppiin ja yhdeksi parhaaksi pelaajaksesi. Hän tulee joka ainoa päivä paikalle hymy kasvoillaan ja tekee aivan täysillä töitä.

– Haluan kaikkien tietävän, että rakastamme Mikkoa ja Mikko rakastaa tätä joukkuetta ja tätä organisaatiota, ruotsalaistähti vakuuttaa.

Marnerin tehtyä sopimuksen myös Rantasen, Patrik Laineen ja muiden rajoitettujen vapaiden pelaajien sopimukset alkavat todennäköisesti loksahdella kohdilleen piakkoin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja