Rantanen jakoi vastustajalle "krediittiä" alustamastaan maalista – "Vähän haukkasi siinä"

Rantanen antoi"kredittiä"vastustajan tähdelle alustamastaan maalista –"Vähän haukkas siinä" 2:39

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen pelasi NHL-uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun joukkueensa kotikaukalossa, ja tyylikkäästi pelasikin. Rantanen nappasi kaksi syöttöpistettä Coloradon 5–3-voitossa Nashville Predatorsia vastaan. Voitto oli Avalanchelle äärimmäisen tärkeä: se kavensi sarjan 1–2:een, kun jatkoon pääsee neljällä kiinnityksellä.

Avalanchen ilta lähti rakentumaan vahvalla startilla, kun se siirtyi jo avauserässä Blake Comeaun, Gabriel Bourquen ja Nathan MacKinnonin osumilla 3–0-johtoon.

– Minun mielestäni pelasimme tosi hyvän pelin, hyvän kuusikymppisen. Saimme hyvän alun peliin, kuten olemme saaneet jokaisessa kolmessa pelissä, kun olemme tehneet ekan maalin, Rantanen sanoi MTV Sportille.

Rantasen oma tehoilta käynnistyi toisessa erässä, kun hän alusti Nathan MacKinnonin ampuman 4–0-osuman, minkä jälkeen Nashville vaihtoi maaliin Juuso Saroksen Pekka Rinteen tilalle. Rantanen muisti osumansa syntymisen tarkkasanaisesti, ja jakoi "krediittiä" myös vastustajalle.

– Tiesin, että (Tyson) Barrie heitti ränniin ensin. (Nashville-puolustaja Roman) Josi haukkasi ja sain vähän enemmän tilaa kuin ajattelin. Näin "Landin" (Gabriel Landeskogin) maalilla ja yritin heittää hänelle. Landin veto blokattiin ja reboundista "Kinnon" (Nathan MacKinnon) laittoi sisään. Oli kyllä hyvä, tärkeä maali (video osumasta alla).

Osuma antoi Coloradolle pelivaraa, ja Nashvillen kavennukset ottelun lopussa olivat lähinnä kosmetiikkaa. 

– Kyllä se tietysti auttoi, että johdimme 4-0. Kyllähän se auttaa siihen, että vähän rennommin voi pelata eikä tarvitse pelätä jokaista laukausta, mikä menee kohti maalia. Oli hyvä tehokkuus maalinteossa tänään ja oli paikkoja. Täytyy jatkaa samalla lailla kahden päivän päästä, myös Coloradon viimeisen osuman syöttänyt Rantanen tuumi.

Joukkueet kohtavat uudelleen keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

– Hyvä kuusikymppinen pitää pelata taas. On tehtävä järkeviä ratkaisuja kiekon kanssa. Emme voi menetellä keskialueella, koska muuten tulee aika nopeasti vastahyökkäyksiä ja he ovat tosi hyviä niissä. Täytyy pysyä poissa boksissa ja saada ylivoima kuntoon. Kyllä minä uskon, että siitä se tulee sitten, Rantanen linjasi.

Millainen komemus NHL-uran ensimmäiset pudotuspelit ovat Rantaselle olleet? Mitä Rantanen kertoo lapsuudestaan? Haastattelu kokonaisuudessaan ylälaidan videolta.

Alla puolestaan Nashvillen Juuse Saroksen ja Miikka Salomäen haastattelut.

Saros toivoo seuraavaan peliin tiukempaa puolustusta -"Pienistä yksityiskohdista se lähtee" 2:04

Salomäen Nashville kaatui tahmeaan alkuun –"Meillä oli huono ensimmäinen erä" 1:36

Lue myös:

    Uusimmat