Mikko Rantanen ilmiliekeissä Coloradon jatkaessa huimaa menoaan

Mikko Rantanen syötti ketjukaverinsa Nathan MacKinnonin molemmat osumat ja viimeisteli itse voittomaalin Colorado Avalanchen kasvattaessa voittoputkensa jo kahdeksaan peliin jääkiekon NHL:ssä.

Colorado voitti kotonaan San Jose Sharksin 5-3 ja nousi jälleen läntisen konferenssin viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Ottelun kolmostähdeksi valittu Rantanen on pelannut toisella NHL-kaudellaan nyt piste per peli -tahtia, kun 44 ottelussa on syntynyt 16+28=44 pistettä.

Rantanen johtaa suomalaispelaajien sisäistä pistepörssiä ennen Aleksander Barkovia (14+26=40), Patrik Lainetta (20+17=37), Sebastian Ahoa (16+21=37) ja Mikael Granlundia (13+23=36).

Ykkösketju vastasi Coloradon avauserässä alle minuutin välein tekemistä kahdesta ensimmäisestä maalista. 1-0-osumassa Rantanen vapautti MacKinnon laidalta ja tämä leikkasi keskelle iskien matalalla laukauksella isännät johtoon.

Toisessa maalissa kiekko liikkui ylivoimalla sähäkästi Rantaselta Samuel Girardin kautta MacKinnonille, joka laukoi jo kauden 22. maalinsa. Toisen erän alussa Rantanen pääsi ohjaamaan Avalanchen jo 4-0-johtoon Mark Barberion laukauksesta.

Helpolla ei voitto silti tullut. San Jose kavensi toisen erän puolivälissä ja paukutti 2-4-osuman heti kolmannen alussa. Joe Thornton toi Sharksin jo maalin päähän päätöserän viidennellä minuutilla, mutta Coloradon maalivahti Jonathan Bernier venyi tasoitusyrityksissä huimiin pelastuksiin. Matt Nieto kuitenkin ratkaisi kamppailun isännille reilut kolme minuuttia ennen loppua.