Kovaa jälkeä: Mikko Rantanen rikkoi huiman rajapyykin NHL:ssä

Tästä näet maanantaiaamun Tulosruudun NHL-katsauksen.

Mikko Rantanen ja André Burakovsky siivittivät tehoillaan Colorado Avalanchen 3–2-voittoon Florida Panthersista jääkiekon NHL:ssä.

Ruotsalaishyökkääjä Burakovsky teki Avalanchen kaikki kolme maalia, ja suomalaistähti Rantanen oli puolestaan alustamassa joukkueensa jokaista osumaa.

Ensimmäinen laaki napsahti ylivoimalla 23 sekuntia ennen ensimmäisen erän päättymistä ylivoimalla. Rantanen pelasi kiekon rystyllä vasemmalle Burakovskylle, joka naulasi tarkalla rannelaukauksellaan pelivälineen yläkulmaan. Kyseinen syöttöpiste oli Rantaselle uran 200:s NHL:n runkosarjassa.

Kun kolmatta erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia, Burakovsky–Rantanen-kaksikko kasvatti Coloradon johdon 2–0:aan. Burakovsky käänsi puolustusalueelta nopean vastahyökkäyksen ja pelasi kiekon vauhtiin Rantaselle. Suomalainen polki limpun kanssa hyökkäysalueelle, kääntyi ja jakoi pelivälineen keskustaan ja Burakovsky nosti laatan rystyllään yläpeltiin.

Florida nousi Joe Thorntonin ja Brandon Montourin iskemillä maaleilla 2–2:een, mutta Burakovsky maalasi vielä kertaalleen, kun pelikello näytteli aikaa 51.43. Rantanen jakoi kiekon puolustusalueen laidasta Nathan MacKinnonille, joka puolestaan tarjoili myöhemmin Burakovskylle, ja jälki oli taattua.

Ottelun pelanneet Floridan suomalaiset Anton Lundell, Eetu Luostarinen ja Olli Juolevi tahkosivat taiston tehopisteettömästi. Panthers-kapteeni Aleksander Barkov oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Rantanen kasvatti pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Hän on naputtanut noihin peleihin tehopisteet 2+6=8.

Koko sesongin saldo Rantasella on 12+15=27 pinnaa 22 peliin. NHL-urallaan Rantanen on nyt summannut 355 runkosarjaotteluun 141+202=343 paunaa. 

Lue myös:

    Uusimmat