Mikko Rantanen kasvatti johtoaan NHL:n pistepörssissä – Mikael Granlund taas liekeissä

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen kasvatti johtoaan NHL:n pistepörssissä, mutta Minnesota Wild nappasi joukkueesta 3–2-voiton.

Ylälaidan videolla Tulosruudun kuvaa Rantasen noususta NHL:n pistepörssin johtoon edeltävänä yönä.

Wildin Mikael Granlund vietti kahden (1+1) tehopisteen iltaa ja venytti pisteputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi. Sen aikana suomalaishyökkääjä on tehtaillut maukkaat tehot 5+4=9.

Granlundin illan ensimmäinen pinna syntyi, kun hän iski joukkueensa toisessa erässä 1–1-tasalukemiin. Granlund oli vääntämässä maalin vasemmalla kulmalla ja nosti pelivälineen komeasti maalin kattoon.

Granlund lisäksi syötti Eric Staalin ampuman 2–1-johtomaalin. Wild pelasi ylivoimaa, ja Granlund jakoi kiekon maalin vasemmalta kulmalta viistottain keskustaan, josta Staal pamautti sen ykkösellä reppuun. 

Minnesotan Jonas Brodin suupaisi kiekon tyhjään Coloradon maaliin vajaat kolme minuuttia ennen ottelun loppua ja kasvatti johdon kahteen maaliin. 

Vielä nähtiin yksi osuma, kun reilun minuutin päästä Colorado kampesi maalin päähän. Mikko Rantanen ampui kiekon oikealta laidalta ranteellaan maalille, ja Gabriel Landeskog survoi irtokiekon sisään (video NHL:n verkkosivuilla). 

Rantanen lihotti syöttöpisteensä turvin kauden saldonsa 5+16=21 tehopisteeseen. Samalla hän kasvatti johtonsa NHL:n pistepörssissä kahdesta pisteestä kolmeen pinnaan. Takana ovat lähimpänä joukkuekaveri Nathan MacKinnon (9+9=18) ja Pittsburgh Penguinsin Evgeni Malkin (5+13=18). MacKinnon jäi illan ottelussa tehoitta.

Lue myös:

    Uusimmat