Käy se maalinteko näinkin! Mikko Rantanen kiitti ja kumarsi – ja repi eroa NHL:n pistepörssissä

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen kasvatti johtoaan NHL:n pistepörssissä, mutta St. Louis Blues juhli yön ottelussa voittoa jatkoajalla maalein 3–2.

Videolla suomalaishehkua edelliseltä NHL-yöltä:


Rantanen (1+0) viimeisteli Coloradon 2–2-tasoituksen kolmannessa erässä ylivoimalla. Coloradon Samuel Girard tulitti tilanteessa kiekon maalille ja se jäi pyörimään maalille. St. Louis -puolustaja Joel Edmundson yritti kauhoa sitä väljemmille vesille, mutta sai kiekon vain maalivahti Jake Allenin patjoihin. Rantanen kyttäsi tilannetta rauhassa maalin oikealla kulmalla ja sijoitti kiekon kylmänviileästi häkkiin (video alla).

Ottelun ratkaisi jatkoajalla St. Louis -tähti Colton Parayko huimalla suorituksellaan. Parayko nousi hyökkäysalueelle, ujutti kiekon yhdellä kädellä häntä ahdistaneen Colorado-puolustaja Girardin tavoittamattomiin ja nosti kiekon yhdellä kädellä myös maaliin. Myös Mikko Rantanen seurasi Paraykon maalintekoa lähietäisyydeltä jäällä. 

Rantanen viilettää nyt seitsemän ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on mättänyt kovat tehot 4+10=14. Koko tältä kaudelta Rantasella on 26 ottelusta kasassa tehopisteet 11+32=43.

Kun ketjukaveri Nathan MacKinnon jäi yön ottelussa pisteittä, Rantanen kasvatti johtonsa NHL:n pistepörssissä kahteen pinnaan. MacKinnon on pörssin toisena pistein 18+23=41. Pistepörssin kolmoseen, Toronton Mitchell Marneriin (6+30=36) Rantasella on nyt kaulaa seitsemän paunaa.

Syöttöpörssissä juuri Marner on toisena, kaksi syöttöpinnaa kärkimies Rantasen perässä.

Lue myös:

    Uusimmat