Väkivahva Mikko Rantanen ylsi upeaan rajapyykkiin – Joonas Donskoi tarjosi tulitukea jättimurskajaisissa

Mikko Rantanen teki sadannen maalinsa jääkiekkoliiga NHL:n runkosarjassa, kun hänen edustamansa Colorado Avalanche pöllytti St. Louis Bluesia murskalukemin 8–0.

Rantanen vei kauden ensimmäisellä osumallaan Coloradon toisen erän loppuminuuteilla 4–0-johtoon. Cale Makar jakoi ylivoimalla poikittaissyötön ja Rantanen tulitti kiekon komeasti yläkulmaan.

Rantanen oli muutamaa minuuttia aiemmin tehnyt väkevän esityön Gabriel Landeskogin 3–0-maaliin. Suomalaishyökkääjä iski kulmauksessa St. Louis -puolustaja Vince Dunniin kiinni, riisti kiekon, piti sen väkivahvasti suojauksessaan ja jakoi pelivälineen maalin kulmalle nousseelle Landeskogille, joka sai tuikata limpun rysään. Kyseinen osuma oli ruotsalaiselle uran 200:s NHL:n runkosarjassa.

St. Louisin Ville Husso pääsi tekemään debyyttinsä NHL-tolppien välissä kolmannessa erässä, kun neljästi antautunut Jordan Binnington teki hänelle tilaa. 10 torjuntaa tehneen suomalaisen selän taakse meni niin ikään neljä maalia.

Yhden niistä teki Joonas Donskoi, joka vastasi Coloradon 7–0-osumasta kolmannen erän puolivälin jälkeen. Hän teki kauden avausrysänsä ohjaamalla Devon Toewsin matalan laukauksen häkkiin.

Asetelmat kääntyivät kahden päivän takaisesta täysin, sillä tuolloin St. Louis oli voittanut Coloradon joukkueiden kauden avausottelussa 4–1.

Tehot 1+1 tuoreessa pelissä summannut Mikko Rantanen on nyt kirjauttanut NHL-urallaan runkosarjassa 283 ottelussa pisteet 100+155=252. Suomalainen on edustanut koko NHL-uransa Coloradoa.