Mikko Rantanen johtaa yksin NHL:n pistepörssiä! Suomalaistähti tarjosi hurjan show'n

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen tykitti neljä tehopistettä ja nousi yksinään NHL:n pistepörssin kärkeen, kun Ottawa Senators kaatui maalein 6–3.

Ylälaidan videolla kuvaa edeltävästä NHL-yöstä.

Rantasen (1+3), Nathan MacKinnonin (1+2) ja Gabriel Landeskogin (1+2) muodostama superketju oli yhden hiljaisen ottelun jälkeen taas kovassa lyönnissä.

Rantanen iski toisessa erässä Coloradon 2–3-kavennuksen terävän tarkalla laukauksella oikealta laidalta. Ylivoimaosumaan upean alustuksen tekivät MacKinnon ja Tyson Barrie.

Seuraavalla kertaa Rantanen syötti Landeskogin 4–3-johtomaalin ujuttamalla kiekon Ottawa-puolustaja Christian Jarosin jalkojen välistä ruotsalaishyökkääjälle.

Hetken päästä syntyneessä 5–3-osumassa Rantanen suojasi kiekkoa Ottawa-pelaajien ahdistamana ja vapautti MacKinnonin maalintekoon.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Rantanen lisäksi alusti 6–3-maalin jakamalla kiekon puolustusalueella MacKinnonille, joka porhalsi vauhdilla päätyyn ja tarjoili pelivälineen Matt Nieton viimeisteltäväksi.

Rantanen johtaa nyt NHL:n pistepörssiä yksin: 11 ottelusta kasassa on 5+15=20 pistettä. Toisena on ketjukaveri MacKinnon 9+9=18 pisteellä ja seuraavana tulevat 10 ottelua pelanneet Toronton Auston Matthews (10+6=16) sekä Bostonin Patrice Bergeron (7+9=16).

Lue myös:

    Uusimmat