Mikko Rantanen avautui vammastaan: Vaikea kuukausi sisälsi myös helpotusta – "Onneksi ei tarvinnut nyt sitä miettiä"

Mikko Rantanen: Joonas Donskoin loistava alkukausi ei ole ollut yllätys. 5:09
Mikko Rantanen: Joonas Donskoin loistava alkukausi ei ole ollut yllätys.

Colorado Avalanche ei ottanut riskejä Mikko Rantasen paluun kanssa, jotta suomalaistähti olisi parhaassa mahdollisessa iskussa NHL-kauden ratkaisuvaiheessa. 

Rantanen loukkaantui 21. lokakuuta ottelussa St. Louisia vastaan. Luistimen sujahtaminen jäässä olleeseen railoon toi lopulta yli kuukauden mittaisen sairausloman. 

Rantanen puhui nilkkavammastaan MTV Urheilulle pelattuaan toisen ottelunsa paluun jälkeen Torontossa

– Loukkaantuneena ei ole ikinä kivaa, ja varsinkin jos kestää vielä noinkin kauan. Päivistä tulee aika tylsiä, kun on tottunut pelaamaan melkein joka toinen päivä.

– Nivelsiteissä oli repeämä. Kyllä siinä aikaa menee, kun sen hoitaa kuntoon. Ja varsinkin näin alkukaudesta ei kannata kipeällä nilkalla pelata. Nyt se on hyvä, Rantanen toteaa.

Eli pudotuspeleissä olisit palannut nopeammin kaukaloon?

– Varmasti joo. Kyllä se yleensä niin menee, että vähän isommatkin vammat ovat kevään peleissä yhtäkkiä pienempiä. Onneksi ei tarvinnut nyt sitä miettiä.

Jos loukkaantumista ei oteta huomioon, Rantasen alkukausi on ollut loistava: 11 ottelussa tehot 6+11=17. Tuore, yli yhdeksän miljoonan taalan vuositulot tuova kuuden kauden mittainen sopimus ei ole tuonut lisäpuristusta.  

– Olen pelannut jo muutaman kauden kärkikentissä. Nyt palkka on vähän isompi, mutta en mieti sitä liikaa, että nyt pitäisi pelata sen takia hyvin. Jos pelaa kärkikentissä 20 minuuttia illassa, niin tulosvastuuta on aina, oli palkka mikä tahansa, Rantanen huomauttaa.

Mallia St. Louisista ja Bostonista

Rantasen ja kapteeni Gabriel Landeskogin mittavista loukkaantumista huolimatta Avalanche on tällä hetkellä toisena läntisessä konferenssissa. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Joonas Donskoi hioi maalintekoa kesällä:"Laukaus ei edelleenkään Patrik Laine -tasoa" 7:50
Joonas Donskoi hioi maalintekoa kesällä: "Laukaus ei edelleenkään Patrik Laine -tasoa". 

Yksi merkittävä tekijä on onnistuneet hankinnat kesätauolla. Esimerkiksi Joonas Donskoi ja Nazem Kadri ovat olleet loistovahvistuksia, minkä lisäksi yliopistosarjasta tullut huippuvaraus Cale Makar, 21, on häikäissyt puolustuksessa. 

– Joukkueen syvyys on parempi kuin viime vuonna. Loukkaantumisia tulee aina joka joukkueessa, ja meillä on ollut nyt huonoa tuuria. Jätkät ovat pelanneet hyvin, mikä kertoo tämän joukkueen henkisestä tasosta, Rantanen toteaa.

Syvyys korostuu keväällä. 

– Taisteluparit ovat silloin kovia. Yleensä pelataan koko ajan samoja kenttiä vastaan. Kuten nähtiin viime keväänä, St. Louisilla ja Bostonilla oli molemmilla neljä hyvää kenttää, ja heillä peli rullasi koko ajan neljällä kentällä. Se kantoi hedelmää loppujen lopuksi. Pitkällä kaudella pitää myös säästellä kärkiäijiä, jotta heiltä ei lopu bensa tankista, kärkiäijiin itsekin lukeutuva Rantanen päättää.

San Josesta siirtynyt Donskoi pääsi Coloradoon hyvässä välissä: joukkue on valmis menestymään. 

– Syvyyttä tässä joukkueessa on todella paljon. Taustalta on noussut uusia vastuunkantajia, kun avainpelaajia on ollut sivussa. Myös AHL:stä on tullut pelaajia, jotka ovat näyttäneet pystyvänsä pelaamaan täällä. Nyt jätkiä alkaa tulla takaisin kokoonpanoon, mikä on hyvä tilanne joukkueen kannalta, Donskoi summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat