NHL-supertähdellä kestämistä Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin suomalaismafiassa – "Välillä mennyt kupoli nurin"

Mikko Rantanen: Joonas Donskoin loistava alkukausi ei ole ollut yllätys. 5:09
Mikko Rantanen: Joonas Donskoin loistava alkukausi ei ole ollut yllätys.

Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi ovat löytäneet nopeasti yhteisen sävelen jääkiekon NHL:n Colorado Avalanchessa. 

Neljän San Jose Sharks -kauden jälkeen Avalancheen siirtynyt Donskoi, 27, on sopeutunut loistavasti Kalliovuorille. Kalifornian lämpö on vaihtunut raahelaiselle tutumpiin lumisiin maisemiin, minkä lisäksi peli on napsahtanut välittömästi uomiinsa. 

Alkukauden 27 ottelussa on syntynyt tehot 12+11=23, ja Donskoi on hyvää vauhtia murskaamassa maaliennätyksensä (14). Laituri on saanut pelata ison osan kaudesta Nathan MacKinnonin rinnalla.  

– Hän on yksi maailman parhaista senttereistä, ellei paras. Se helpottaa totta kai pelaamista, ja tehoja pitää tulla tuollaisten kavereiden kanssa. Olen mielestäni ottanut myös isoja askeleita viime kauteen verrattuna. Luistelu tuntuu paremmalta ja olen laittanut kiekkoja maalin vähän isommalla prosentilla, Donskoi kommentoi MTV Urheilulle voitokkaan Toronto-ottelun jälkeen

Donskoi teki kesällä ajatustyötä maalinteon suhteen ja hioi myös laukaustaan. 

– Ei se edelleenkään ole sellainen, että voisi kiekkoa laittaa kaarelta yläpeltiin Patrik Laineen tyyliin. Olen tehnyt sellaisen ratkaisun, että menen enemmän maalille ohjauksien ja irtokiekkojen perään. Sieltä suurin osa maaleistani on tullutkin. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Joonas Donskoi hioi maalintekoa kesällä:"Laukaus ei edelleenkään Patrik Laine -tasoa" 7:50
Joonas Donskoi hioi maalintekoa kesällä: "Laukaus ei edelleenkään Patrik Laine -tasoa". 

Kahdessa viimeisimmässä ottelussa Donskoi on saanut rinnalleen myös loukkaantumistauolta palanneen Mikko Rantasen. Donskoi, Rantanen ja MacKinnon ovat mättäneet kahteen peliin yhteistehot 6+9=15.  

– Täytyy sanoa, että on ollut kyllä todella mukava piristys, että joukkueessa on mukana toinen suomalainen. Pääsemme puhumaan suomea, ja meillä on omat jutut välillä, Donskoi toteaa. 

Mitenkäs MacKinnon on pärjännyt suomalaisten supinoissa mukana?

– Ihan jees. Hänellä on välillä mennyt vähän kupoli nurin, kun olemme Mikon kanssa puhuneet suomea. Koitamme pysyä englannissa täällä hallilla ja puhua suomea sitten, kun lähdemme hallilta pois, Donskoi heittää hymyillen. 

Myös Rantanen on mielissään suomalaisseurasta. 

– Tämä on nyt minun neljäs kausi täällä, ja ensimmäistä kertaa on toinen suomalainen kopissa. Onhan se kiva. Saa vähän suomeksi puhua ja heittää läppää.

– Olen tietänyt aina, että hän (Donskoi) on tosi hyvä pelaaja. Hän ei varmaankaan saanut San Josessa sitä roolia, mitä haki. Mediassa puhutaan paljon, että tämä (hänen alkukautensa) olisi yllätys, mutta ei se minun mielestäni niin ole. Donskoi on loistava ja monipuolinen pelaaja, eikä hänellä ole paljon heikkouksia. Hän on vahva kiekon kanssa ja hyvä tekemään maaleja. Iso lisä meille, myös Donskoin työntekoa ja periksi antamattomuutta kehunut Rantanen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat