Mainos

Mikko Rantanen antoi vihiä jättimäisistä NHL-neuvotteluistaan – "Se ei olisi hyvä pelaajalle eikä seuralle"

4:18
Videolla Mikko Rantasen haastattelu.

Jääkiekkoliiga NHL:ssä tällä kaudella pistepörssin kärkipaikkaakin pitkään hallussa pitänyt suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen on nyt yhden ison pisteen äärellä. Rantanen jäi pois kevään MM-kisoista osaltaan siksi, koska hänen sopimus on katkolla. Hurjimmissa arvioissa Rantaselle on kaavailtu monien kymmenien miljoonien eurojen uutta diiliä.

22-vuotiaan Rantasen ja Colorado Avalanchen välinen tulokassopimus päättyi tähän kevääseen. Tällä hetkellä Rantanen itse on odottavaisella kannalla.

– Tämä on ensimmäinen kerta minulle tässä tilanteessa, niin en tietenkään osaa sanoa sen tarkemmin, että miten tämä tulee menemään. Eikä sitä tietysti ikinä muutenkaan tiedä, että mitä tapahtuu, Rantanen miettii MTV Urheilulle.

Rantasella on yksi toive prosessiin liittyen. Avalanche-tähti tietää jo sen enempää selittämättä ruotsalaisen William Nylanderin tapauksen tältä kaudelta.

Nylander oli yli puolen kauden ajan sivussa, kun hänen ja Toronto Maple Leafsin jatkosopimusneuvottelut eivät ottaneet edetäkseen. Kuten Rantasen, myös Nylanderin kohdalla puhuttiin RFA-pelaajan tilasta. Tämä tarkoittaa rajoitettua vapaata agenttia, eli pelaajaa, jonka oikeudet ovat yhden NHL-seuran hallussa.

Rantanen puistelee päätään, kun hän miettii kyseistä skenaariota ja sen mahdollisuutta hänen itsensä kohdalla.

– En ainakaan haluaisi missata mitään pelejä. Se on nähty, että se ei ole kiva ei pelaajalle eikä seuralle. Enkä usko siihen, Rantanen miettii ja vihjaa loppuun neuvotteluista.

– Uskon, että kaikki sujuu hyvin. Muutenkin – tässä ollaan vasta alkukesän paikkeilla.

Miten itse haluat pysyä perillä käänteistä ja neuvottelujen etenemisestä?

– Varmaan tulee kyseltyä ja jos alkaa olla jo esimerkiksi heinäkuu, eikä diili ole tullut valmiiksi, niin sitten sitä varmasti kyselee vielä enemmän, Rantanen pohtii, mutta painottaa perään:

– En usko, että tässä tulee mitään ongelmia.

”Mahdollisimman pitkään”

Syksyllä Rantanen oli pitkiä pätkiä NHL:n pistepörssin kärkipaikoilla. Ilman runkosarjan lopulla tullutta loukkaantumista Rantanen olisi voinut tavoitella jopa 100 pisteen kautta.

Nousiaisen voimajyrän lopullinen saldo oli runkosarjan 74 ottelussa tehot 31+56=87. Pudotuspeleissä hän takoi 12 otteluun peräti 14 (6+8) tehopistettä.

Rantanen on tällä hetkellä varsin lupaavan tilanteen keskellä. Seurana Avalanche on menossa vahvasti eteenpäin hieman hiljaisempien vuosien jälkeen.

Tänä keväänä joukkue eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle.

– Meillä on nuori porukka ja tulevaisuudessa mahdollisuudet mihin vain, Rantanen hymyilee leveästi, innostusta huokuen.

– Henkilökohtaisesti haluan jatkaa siellä. Mahdollisimman pitkään, Rantanen sanoo painokkaasti.

Rantanen on nautiskellut kiekkoelämästä Avalanchen kotipitäjässä Yhdysvaltojen Denverissä. Nyt Rantanen ”naatiskelee” Suomen kotimaisemista Aurajoen rannoilla.

Sinne suunnitelmat ovat selvillä.

– Kauden jälkeen yleensä pystyy pari viikkoa olemaan niin, että ei tee mitään. Mutta sitten on jo pakko tehdä jotain. Kyllä se on kuitenkin tärkeää muistaa levätä, koska tuolla voi tulla helposti se 100 peliä kauteen. Mulla ei ihan tullut, kun olin hetken loukkaantuneena. Ja lepo on todella tärkeässä asemassa – ihan seuraavaa kautta ajatellen.

– Nyt nautitaan Suomen kesästä Turussa. Sitten aletaan harjoitella Hannu Rautalan opeissa. Toivottavasti taas syyskuun alussa mennään takaisin Denveriin. Siellä sitten taas hommat käyntiin, Rantanen tuumaa kesästään. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja