Mikko Parikka palaa Salkkareihin! Näyttelijä sai poissaolonsa aikana tuhottomasti viestejä katsojilta: "Voitko tulla vetämään Kristiania turpaan"

Mikko Parikka tekee vuosien tauon jälkeen paluun Salkkareihin.

Tuttu hahmo palaa takaisin Salatut elämät -sarjaan, kun Mikko Parikan esittämä Jiri Viitamäki lipuu Tallinnasta takaisin Pihlajakadulle. Jiri poistui Salkkareista vuonna 2020 esitetyissä jaksoissa sen jälkeen, kun häät Tiia Elgin esittämän Evan kanssa vesittyvät aivan viime metreillä.

Viime vuodet Bachelor Suomi -ohjelman juontajana toiminut Mikko Parikka kertoo MTV Uutisille palaavansa sarjaan hyvillä fiiliksillä. 

– On kliseistä sanoa, mutta tämä paikka on kuin kotiin tulisi. Varsinkin, kun teimme Jirin kanssa niin kauan yhteistyötä, niin löysimme Jirin kanssa aika nopeasti hedelmällisen yhteistyön jälleen. On ollut tosi ihanaa myös näyttelijöiden kanssa. Tuntuu kuin en olisi ollut poissa, vaan vähän pidemmällä lomalla, hän sanoo.

Parikka kertoo, että ehdotus hänen paluutaan koskien tuli Salkkareiden puolelta. Hän kuitenkin paljastaa, että näki neljän poissaolovuotensa aikana paljon unia Salkkareista, sarjan tapahtumista ja siitä, että työskenteli jälleen ohjelmassa. 

Parikka kertoo, että häntä ennätettiin kysyä muutamaan otteeseen takaisin Salkkareihin ennen kuin hän lopulta vastasi myöntävästi. 

– Tyyliin kuusi viikkoa ennen kuin kysyttiin viimeisen kerran, niin minulle soitettiin, että tuletko takaisin. Minulle oli silloin tosi selkeää, etten tule. Sitten meni vähän aikaa ja minulle tuli sellainen olo, että voisi ehkä joskus soittaa, vaikkapa keväällä, ja kysyä, olisiko Jirin joskus mahdollista palata. Seuraavana päivänä minulle soitettiin täältä, että tuletko keväällä takaisin. Sanoin, että tulen. 

Parikka uskoo, että hänen täytyi välissä olla tietyn aikaa pois sarjasta.

– En lähtenyt täältä silloin ärsyyntyneenä tai ovet paukkuen sillä ajatuksella, etten ikinä tule takaisin. Olin vain ollut täällä 11 vuotta putkeen ja halusin tehdä muita juttuja. Jäin myös pienokaisemme kanssa silloin kotiin, hän kertoo.

Parikka kertoo, että on saanut poissaolonsa aikana jatkuvasti sarjaa koskevia viestejä. Suurimmassa osassa kysellään, milloin Jiri palaa takaisin sarjaan. Viestejä tulee paljon erityisesti silloin, kun Jirin läheisille tapahtuu sarjassa jotain.

– Kun Jirin tyttären (Nellan) poikaystävä petti tyttären äidin (Evan) kanssa, niin tuli paljon viestejä, että voitko tulla vetämään Kristiania turpaan, hän paljastaa. 

Parikka odottaa ja jännittää sitä, miten katsojat ottavat hänen hahmonsa paluun vastaan. 

– Kun olin täällä, niin ajattelin aina, että olen uusi tyyppi enkä ole ollut täällä kauaa. Mutta tajusin, olin 11 vuotta putkeen! Nyt tässä on huomannut, että Jiri oli joillekin tärkeä hahmo. Jännitän sitä, miten sarjan fanit ottavat Jirin saapumisen vastaan. Mutta uskon, että Jirin paluu on tarpeen.

Salkkareiden kevät huipentuu 0:29
Mitä kevään päätösjaksossa on luvassa? Katso videolta!

Salatut elämät jää kesätauolle ja palaa syksyllä uusin jaksoin. Aiemmat Salkkarit-kaudet keväästä 2024 kevääseen 2020 löydät MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat