Salkkareihin palaava Tiia Elg muistelee ikimuistoista hetkeä kuvauksissa: "Koko työryhmä hiljeni, kaikki vain tuijottivat"

Tiia Elg jäi äitiyslomalle Salkkareista – antoi"tv-lapselleen"vinkkejä, kuinka näytellä raskaana olevaa 5:26
Tiia Elg antoi "tv-lapselleen" vinkkejä, kuinka näytellä raskaana olevaa

Näyttelijä Tiia Elg tekee paluun Salattuihin elämiin.

Salkkareissa nähdään pian tuttu kasvo, kun Tiia Elginnäyttelemä Eva Tamminen tekee paluun suosikkisarjaan reilun vuoden tauon jälkeen.

Tauon aikana Elg sai toisen lapsensa Neon sekä oli mukana suositussa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa Mikael Gabrielin tanssiopettajana.

Nyt näyttelijätär on ehtinyt jo olla mukana Salkkarit-kuvauksissa, eikä tauko näy missään.

– On aina kiva mennä takaisin, kun tuntuu, ettei olisi poissa ollutkaan. Sama meininki jatkuu siitä mihin on jäänyt, hän hehkuttaa.

Elg paljastaa, että hänen Eva-roolihahmonsa palaa Pihlajakadulle samaan aikaan kuin Monika Lindemanin näyttelemä Linda Eerikäinen.

– Aika räiskeellä Eva ja Linda paukkaa samalla oven avauksella sisään ja heti alkaa tapahtua, hän vihjaa.

Ikimuistoisia juonenkäänteitä

Elg hyppäsi ensimmäisen kerran mukaan Salkkareiden juonikuvioihin vuonna 2014, joten vuosien aikana on ehtinyt sattua ja tapahtua. Naisen mukaan ikimuistoisia kohtauksia sarjan parista löytyy monta.

– Jirin ja Evan häät on varmasti ollut yksi sellainen yhden tarinan kulminoituminen. Mikon kanssa kuitenkin vuodesta 2014 asti näyteltiin yhdessä Evan ja Jirin tarinaa.

Vuoden 2020 lopulla Jiri ja Eva pääsivät melkein naimisiin, kunnes häät vesittyivät viime hetkellä ja Mikko Parikan näyttelemä Jiri jätti Pihlajakadun.

– Se oli yksi iso huipentuma, yhdelle tarinalle, jota rakennettiin monta vuotta, Elg miettii.

Elg mainitsee, myös Evan ja Monican ystävyydestä rakkaudeksi muodostuneen suhteen, joka edelleen puhuttaa Salkkarit-faneja.

Viimeisimpänä mielessä ovat reilu vuosi sitten nähdyt juonikuviot, joissa Eva-roolihahmo muun muassa valehteli lapsensa isyydestä ja ajoi autolla mereen. Kohtauksia kuvattaessa Elg odotti Neo-poikaansa ja oli viimeisillään raskaana.

– Se oli kuvaajalle ja ohjaajallekin haastavaa kuvata sitä. Oli mielenkiintoista näytellä kaikkia noita toiminnallisia kohtauksia ison mahan kanssa. Oli tosi hienosti kirjoitettu tarina.

Paljasti tuotantoryhmälle olevansa raskaana

Vaikka ruudun edessä tapahtuu Salkkareissa paljon, koetaan myös kulissien takana ikimuistoisia hetkiä. Elg muisteli MTV Uutisten haastattelussa aikaa, jolloin odotti vielä esikoistaan. Kuvausryhmä ja monet vastanäyttelijät eivät vielä tuolloin tienneet tähden raskaudesta.

– Kesken kuvausten alkoi yhtäkkiä huimaamaan ja unohdin kaikki vuorosanat. Tuli yhtäkkiä hirveän heikko olo. Johtuen raskaudesta, hän kuvailee.

Elg muistelee, että hänen ympärillään alettiin ”hösäämään” ja kyselemään onko hän syönyt.

– Muistan, että olin turhautunut ja sanoin, että olen raskaana. Koko työryhmä hiljeni, kaikki vain tuijottivat, eikä kukaan sanonut mitään. Kukaan ei tiennyt, mitä olisi sanonut. Tuntui, että se oli tosi pitkä hiljainen hetki, Elg kertaa.

Lopulta Lolaa näytellyt Sofia Arasola onnitteli innoissaan Elgiä ja tilanne raukesi.

– Siinä vaiheessa olin aika pitkällä raskaana, mutta se ei näkynyt. Välillä naureskellaan sitä dramaattista ilmoitusta, että minusta tulee äiti, hän kertoo.

Salatut elämät arkisin mtv-palvelussa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla! Jaksot katsottavissa viikkoa ennen C Moressa!

Lue myös:

    Uusimmat