Salatut elämät

Pihlajakadulla tapahtuu!

Salkkareiden viikon jaksot ennakkoon

Katso lisää

Irina Vartian Salkkari-hahmo palasi Pihlajakadulle – menneisyys käveli heti vastaan: "En tiedä, miten kuviota tullaan käsittelemään"

0:36
Monican ovella odotti yllätysvieras heti, kun hän palasi Pihlajakadulle

Irina Vartia nähtiin kesällä Pihlajasadussa ja nyt hänen hahmonsa Monica Mustavaara palasi myös Salkkareihin.

Salatut elämät -sarjasta poistui useampi näyttelijä, kun syyskausi alkoi dramaattisissa merkeissä helikopteriturman seurausten selvittyä.

Käänteet toivat Pihlajakadulle kuitenkin myös useamman paluumuuttajan. Yksi heistä on Monica Mustavaaran roolista tuttu Irina Vartia, joka oli mukana myös kesällä nähdyssä spin-off-sarjassa Pihlajasatu.

– Jo Pihlajasadun kuvaamisen aikoihin tiesin, että juoneen tulee sellaisia kohtia, että hahmo halutaan mukaan kuvioihin paikan päälle, näyttelijä kertoi MTV Uutisten haastattelussa Salkkareiden pressipäivänä.

Vartia ei ota kantaa siihen, kuinka pitkään Monica tällä kertaa viihtyy Pihlajakadulla. Hahmon kannalta paluu sujui hiukan kiusallisesti, sillä Monica kohtasi heti selvästi itseään nuoremman Severin, jonka kanssa hänellä on aiemmin ollut pahennustakin herättänyt suhde.

– En tiedä, miten kuviota tullaan käsittelemään tai tuleeko siihen jatkoa. Tähän mennessä käänteet ovat olleet mielekkäitä ja juonikuvioissa on ollut myös kiinnostavaa twistiä, Vartia sanoo.

Hän ei muista, että Monican ja Severin kohua herättäneestä suhteesta olisi tullut hänelle itselleen asti palautetta.

– En itse seuraa keskustelupalstoja, joissa tämmöisistä on pöhinää. Muistan, että lehdissä sitä pidettiin dramaattisena, mutta en tiedä, ottivatko katsojat sitä niin. Ihmiset tajuavat kuitenkin aika hyvin, mikä on tv-sarja ja mikä on totta ja tietävät, että Salkkareissa kaikki on mahdollista, Vartia muistelee.

Näyttelijä pohtii myös, että hahmojen suhde ei välttämättä enää aiheuttaisi vastaavaa keskustelua, jos se saisi jatkoa sarjassa.

– Silloin suhteessa olivat selkeästi teini ja aikuinen. Vaikeaa sanoa tulevaisuuden juonikuvioista, mutta olisiko suhtautuminen nyt yhtä dramaattista enää pelkän ikäeron takia?

Vartia lähti Salkkareista vuonna 2018 ja on sen jälkeen viettänyt aikaa muun muassa Yhdysvalloissa, koska haaveena on ollut kansainvälinen ura. Hän sanoi jo keväällä MTV Uutisille, ettei kiirettä rapakon taakse ole, ja samoilla linjoilla hän on nyt.

– Teen tv-sarjaa vielä jonkin aikaa. Kausi on vasta alkamassa ja kuvaukset jatkuvat, hän sanoo ja toteaa asioiden olevan tällä hetkellä todella auki kansainvälisten suunnitelmien suhteen.

– Toivottavasti Salkkarit pystytään kuvaamaan suunnitelmien mukaan. On hienoa, että täällä on tähän mennessä saatu luotua sellaiset toimintatavat, että homma toimii ja pyörii.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 MTV3-kanavalla! Viikon jaksot katsottavissa jo ennakkoon C Moressa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja