Mikko Manner väläyttää ehdokasta Leijonien seuraavaksi päävalmentajaksi

Mikko Manner on toiminut Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen apuvalmentajana kaudesta 2016–17 lähtien. Hän pohtii Leijonien päävalmentajan tehtävää myös Lauri Marjamäen esimerkin kautta ja esittää ehdokkaan Jukka Jalosen seuraajaksi.

Kärppien päävalmentajana työskentelevä Manner toimi ensin Leijonissa kahtena kautena Lauri Marjamäen apuvalmentajana, minkä jälkeen hän on operoinut maajoukkueessa Jukka Jalosen apurina.

Marjamäen vierellä Manner sai nähdä tätä kohtaan heikoista esityksistä esitetyn kovan kritiikin, kun taas leijonakuningas Jalosen kanssa hän juhli 2019 MM-kultaa. Jalosen sopimus Leijonien peräsimessä ulottuu tulevaan vuoteen.

Nuorten Leijonien päävalmentajaa Antti Pennasta ja Leijonien apuvalmentajaa Manneria on pidetty potentiaalisimpina ehdokkaina Jalosen seuraajaksi. Koko kolmikko on toisilleen hyvin tuttu; Pennanen toimi Jalosen apurina Mannerin rinnalla A-maajoukkueessa vielä viime kaudella.

Kun Mannerilta kysyy halukkuudesta Leijonien pääluotsiksi, hän myöntää kiinnostuksensa, mutta pohtii samalla tiukasti vaatimuksia.

– Kyllä se hienolta kuulostaisi, mutta samaan aikaan pitää olla aika valmis siihen pestiin. Se pesti on kuitenkin kova, Manner sanoi Antero Mertarannan haastattelussa Tulosruudun viikon vieraana.

Manner pohti erikseen Lauri Marjamäen aikaa Leijonissa. Marjamäki ja Manner työskentelivät takavuosina samaan aikaan menestyksekkäästi Kärpissä, mutta Leijonissa Marjamäki sai päävalmentajana 2016–18 heikoista esityksistä julkisesti moitteita.

– Hän joutui minusta kohtuuttoman kovaan mediamyllyyn. Yhtäkkiä rupesi tuntumaan, että Late ei osaa valmentaa muiden mielestä ollenkaan, vaikka on yksi Suomen kaikkien aikojen ja nykypäivän parhaista valmentajista. Osaaminen on kiistatonta.

– Kun sen läheltä näki, se ei ole ihan helppo paikka.

Pennasesta Jalosen seuraaja?

Jalonen on saavuttanut Leijonissa päävalmentajana kaksi maailmanmestaruutta (2011 ja 2019), ja hänellä on vyöllään maailmanmestaruus myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana vuodelta 2016. Manner esitti toiveen, että Jalonen jatkaisi Leijonien peräsimessä nykyistä sopimusta pidempäänkin.

– Jukalla riittävät tällä hetkellä tulokset ja karisma. Jukka on täysin oikea mies tehtävään. 

Manner kuitenkin spekuloi myös potentiaalisella seuraajalla.

– Pennasen Antti tuntuu sellaiselta persoonalta, että siinä voisi olla hyvä tuleva päävalmentaja.

– Mutta totta kai, Leijona on kunnia-asia. Se on sellainen kutsumusjuttu, että jos sinne pyydetään, käsi nousee pystyyn, on se sitten mikä rooli tahansa. Kun pääsee viemään eteenpäin sitä kulttuuria, minkä jotkut muut ovat aikoinaan rakentaneet, sitä pitää vaalia isolla sydämellä. Leijonat kiinnostaa aina.

Manner väistyy Kärppien päävalmentajan tehtävästä tämän kauden jälkeen ja jatkaa Leijonien apuvalmentajana seuraavankin kauden. Jatkuuko valmentaminen tämän kauden jälkeen jossain muualla päävalmentajana? Katso keskustelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat