Tero Lehterältä huima arvio Leijonien seuraavasta päävalmentajasta: "Erittäin todennäköistä"

Jukka Jalonen palasi täksi kaudeksi Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi, ja hänen leijonakontrahtinsa kattaa myös seuraavan sesongin. C Moren asiantuntija Tero Lehterä arvioi, että Jalosen seuraajaksi on vahvasti tyrkyllä kaksi nimeä hänen viereltään.

Kyseiset miehet ovat Leijonien apuvalmentajina toimivat Mikko Manner ja Antti Pennanen. Todennäköisempänä vaihtoehtona voi pitää Manneria, sillä Pennasella on jo taskussaan päävalmentajasopimus Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen kanssa; se alkaa toukokuussa 2020 ja jatkuu huhtikuuhun 2022.

Parhaillaan Manneria ja Pennasta työllistävät SM-liigan finaalit, joissa Mannerin luotsaama viime kauden mestari Kärpät ja Pennasen valmentama HPK ovat tasatilanteessa otteluvoitoin 1–1. Sekä Manner että Pennanen ovat saaneet kehuja modernista valmennusotteesta ja pelaajien sähäkkään luisteluun pohjaavan tempokiekon peluuttamisesta.

– Kun ajatellaan jatkumoa Jukan jälkeen, ei varmaan ajatuksena mahdoton ole, että jompikumpi apuvalmentajista on tuleva A-maajoukkueen päävalmentaja. Toki on muitakin hyviä päävalmentajia. Kari Jalonen niittää menestystä joka maassa, missä hän käy valmentamassa. Mutta joka tapauksessa näkisin jopa erittäin todennäköisenä, että jompikumpi kyseisistä apuvalmentajista on seuraava A-maajoukkueen päävalmentaja, Lehterä sanoo MTV Urheilulle.

Toiveissa dramatiikan välttäminen

Mannerin ja Pennasen tilanne on sikäli mielenkiintoinen, että samalla kun he käyvät joukkueineen kiivasta finaalisarjaa, Leijonat valmistuu leirityksessään jo reilun kahden viikon kuluttua käynnistyviin MM-kisoihin.

Lehterä virnistää, että toivotaan, ettei SM-liigan finaalisarja pääty kuten NHL:ssä San Josen ja Vegasin välinen pudotuspelisarja. San Jose vei ottelusarjan voiton seitsemännessä pelissä jatkoerässä dramaattisten vaiheiden jälkeen.

– Jukka (Jalonen) mainitsikin, kuinka tärkeää on, että valmennuksen johtoryhmä tulee hyvin toimeen. Eivät puisi sitä tuollaisessa tapauksessa ensimmäiset puolitoista viikkoa, vaan pystyisivät keskittymään tähän projektiin. Totta kai he pystyvät, mutta kyllä tämä tietyllä tavalla omat hankaluutensa varmaan tuottaa.

Pisimmillään liigafinaalit voisivat venyä ensi viikon lauantaihin, josta on vain kuusi päivää Slovakian MM-kisojen alkuun. Tämä ei välttämättä olisi Lehterän mielestä ongelma.

– Maajoukkuevalmentaminen on projektityötä ja valmentajat tuntevat toisensa. En usko, että Jukka mitään ihan kauhean uutta keksii. Kyllä siellä "Pendo" ja "Mamba" ovat hyvin tietoisia siitä, millä taktiikoilla pelataan.

Pennanen peluuttaa Jukka Jalosen Leijonissa puolustajia ja miettii alivoimaa yhdessä maalivahtivalmentaja Kari Lehtosen kanssa. Manner puolestaan peluuttaa hyökkääjiä ja juonii ylivoimaa. 




Lue myös:

    Uusimmat