Mainos

Mikko Kuustosesta YK:n Hyvän tahdon lähettiläs

Laulaja ja lauluntekijä Mikko Kuustonen on nimitetty ensimmäisenä suomalaisena YK:n väestörahaston (UNFPA) Hyvän tahdon lähettilääksi. Nimitys julkistettiin tänään YK:n päämajassa New Yorkissa.

-Tehtäväni on toimia kansainvälisen tason lähettiläänä. Tietojeni mukaan tämän kunnian on saanut koko maailmassa vain noin 50 ihmistä. Nimitys on elinikäinen pesti, todella arvokas ja suuri luottamustehtävä, Kuustonen toteaa.

Kuustosen tehtävä liittyy aluksi YK:n väestörahaston kansainväliseen Face To Face -tiedotuskampanjaan, joka käynnistyi viime keväänä. Kolmivuotinen kampanja vetoaa eri maiden päättäjiin. Tavoitteena on, että väestö- ja seksuaaliterveyden ohjelmat pääsisivät etusijalle kehitysyhteistyön hankkeissa. Kampanja pyrkii niin ikään löytämään näille ohjelmille lisää taloudellista tukea.

-Pyrkimys on kiinnittää ensimmäisenä huomiota naisten hätään kehitysmaissa. Maailmassa kuolee joka minuutti nainen raskauden komplikaatioihin. Meille Ylppöjen maassa eläville suomalaisille tämä on vierasta, Kuustonen muistuttaa.

Uusi Hyvän tahdon lähettiläs toimii toki kotimaassakin. Hän tekee Suomessa aluksi 10-osaisen tv-sarjan naisten väestökysymyksistä.
-Jos sarjasta tulee onnistunut, sitä on tarkoitus levittää myös ulkomaille.

Mikko Kuustonen on noin vuosikymmenen ajan perehtynyt kehitysmaiden problematiikkaan ja tiedottanut siitä. Silti mies myöntää, että nyt annettu haaste tuntuu melkoisen kovalta.
-Asiantuntijana esiintyminen suoraan sanottuna pelottaa. Olen vielä näissä asioissa noviisi, Kuustonen tunnustaa.

Mikko Kuustonen on muusikon urallaan levyttänyt sekä suomeksi että englanniksi. Miehen seitsemästä suomenkielisestä levystä yksi on yltänyt platinamyyntiin minkä lisäksi niistä kolme on saanut kultalevyn. Musiikkiinsa Kuustonen on saanut vaikutteita lukuisilta matkoiltaan kehitysmaihin. Mies on myös kirjoittanut matkoiltaan lukuisia lehtiartikkeleita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.