Teemu Pukki hyökkää Mikael Forssellin maaliennätyksen kimppuun – tässä suomalaistähden vahvuudet

Mikael Forssell povaa Teemu Pukille hyvää debyyttikautta Valioliigassa:"Hän on täynnä itseluottamusta" 3:19
Videolla Mikael Forssellin haastattelu Teemu Pukista.

Täksi kaudeksi Valioliigaan nousseen Norwichin Teemu Pukki aloittaa perjantaina oman urakkansa Englannin pääsarjassa. C Moren asiantuntija Mikael Forssell nostaa esiin suomalaishyökkääjän vahvat ja heikot puolet.

– Mestaruussarjassa pelataan enemmän mies miestä vastaan, jolloin Pukki on loistava voittamaan oman puolustajansa. Valioliigassa peli on sitten tarkempaa ja kollektiivisempaa, jolloin olemaan vähän ahtaampaa. Se tulee olemaan olennainen osa Pukin menestyksessä, jos ja kun toivottavasti Norwich pelaa hyvää jalkapalloa ja lähtee hyökkäämään rohkeasti, Forssell sanoo.

Forssell hallitsee tällä hetkellä suomalaispelaajien yhden kauden maaliennätystä Valioliigassa. Forssell iski Birminghamin paidassa kaudella 2003-2004 komeat 17 osumaa ja oli tuolloin maalipörssin viides. 

– Muistot ovat edelleen hyvin elossa ja kyllähän niitä mielellään muistelee. Nyt on mahtavaa, kun on uusi herra jahtaamassa ennätystäni. Toivon sydämeni pohjasta, että Teemu tekee tällä kaudella sen 18 maalia, Forssell toteaa.

Valioliigassa kymmenen vuoden ajanjakson aikana kahdessa eri seurassa pelannut Forssell suitsuttaa Pukkia tämän vahvuuksista.

– Teemulla on aivan mielettömän räjähtävät askeleet ja se tulee auttamaan häntä ehdottomasti Valioliigassa. Sitten kun katsotaan prosentuaalisesti hänen viimeistelyään, niin se on jotain aivan mahtavaa. Hänen vetonsa ovat erittäin tarkkoja ja hän näkee hyvin tilan, jossa maalivahti seisoo ja mihin pallo pitää laittaa. Se kertoo hyökkääjän ominaisuudesta, jota on hyvin vaikea saada, Forssell selventää.

Mahdollinen parannuskohta on selkeä.

– Totta kai on aina helppo sanoa, että pääpeli. Valioliigassa tulee myös niitä korkeita palloja, ehkä enemmän kuin muissa sarjoissa. Toisaalta, jos Teemu on Mestaruussarjassa pärjännyt, niin eivät nekään tule olemaan hänelle mikään ongelma. Valioliiga on toki kovempi sarja, mutta uskon, että Teemu on niin hyvässä kunnossa ja hänestä tulee menestys, Forssell päättää.

Norwich ja Pukki aloittavat oman Valioliigaurakkansa kauden avaavassa pelissä Liverpoolin vieraana perjantai-iltana.

Lue myös:

    Uusimmat