Mainos

NHL-lupaus hurmannut täysin Kärppä-luotsin: "En ole nähnyt yhtään huonoa suoritusta"

5:24

Jääkiekon CHL:ssä Kärpillä oli mahdollisuus varmistaa jatkopaikka jo sunnuntaina, kun oululaisjoukkue kohtasi vieraissa Nürnberg Ice Tigersin. Tappiosta Kärpät on aloittanut kauden varsin mallikkaasti. Neljästä ottelusta mukaan on tarttunut kolme voittoa. Hallitsevan SM-liigamestarin päävalmentaja Mikko Manner kiitteli kovasti vierasreissua, minkä parissa Kärpät oli uuden liigakauden alla.

Perjantaina Kärpät otti 4-2-voiton ranskalaisesta Rouenista. Sunnuntaina Kärpät oli jo 3-1-johdossa Ice Tigersia vastaan, mutta saksalaisseura tuli ja paineli voittoon vahvan kolmannen erän kirin myötä.

Viikonlopun annissa Kärppien päävalmentaja Manner harmitteli sunnuntain lopun tapahtumia. Esille nousi kuitenkin paljon positiivisia asioita.

– Nämä ovat uskomattoman hienoja reissuja, jos ajattelee sen kautta, miten paljon joukkue pystyy kasvamaan näiden aikana. Näissä peleissä tulee erilaisia tilanteita ja niissä mitataan sitä, että miten me reagoimme yksilötasoilla eri tapahtumiin. Sitä kautta voimme kasvaa joukkueena. Sunnuntain peli oli hyvä esimerkki siitä, Manner mietti MTV Sportille.

– Nürnbergia vastaan pelasimme kaksi erää todella hyvin, mutta keskittyminen ei riittänyt ihan kolmeen erään. Vastustaja käytti hyvin oman momentuminsa käsittämättömän meluisan kotiyleisön edessä. Tässä pitää hahmottaa myös se, että näitä hetkiä ei välttämättä pääse kokemaan ihan nopeasti Suomi-kiekon parissa. Kyllä se nahkaa kovettaa, kun nämä tappiot ottaa oikein. Epäonnistuminen on kuitenkin aina mahdollisuus kasvaa ja onnistua. Joukkueen yhtenäisyyttä ja arvomaailmaa mitataan silloin, kun tulee vastoinkäymisiä. Sen takia nämä reissut ovat tärkeitä. Näissä voimme oppia sitä, että miten pääsemme tämmöisistä negatiivisista tuloksista ja hetkistä irti. Miten jatkamme näistä eteenpäin, Manner jatkoi Kärppien Euroopan reissun filosofisesta puolesta.

Rouen- ja Ice Tigers -vieraspelien aikana Manner painotti moneen kertaan sitä, miten kyseiset pelit tarjoavat yhteisiä kokemuksia. Molemmissa peleissä Kärpillä oli omat vaikeudet, vaikka kokonaiskuvassa oululaisseuran peli oli laadukasta ja sulavaa.

– On ihan varmaa, että tulevan kauden aikana on niitä hetkiä, että ei pystytä klaaraamaan ja hyödyntämään omia momentumeja. Ne pitää uskaltaa kohdata. Samoin epäonnistumiset. Ne pitää pystyä ottamaan oikealla tavalla vastaan, Manner miettii.

– Uskomme siihen, että meidän toiminnalla on isompi merkitys kuin yksittäisen jääkiekkopelin voittamisella. Tärkeää on se, että meidän on hyvä olla keskenään, minkä myötä voimme kasvattaa aitoa veljeyttä. Ja veljeys tarvitsee välillä takaiskuja, valitettavasti, Kärppä-luotsi viittasi sunnuntain pelin negatiiviseen tulokseen.

Ketkä ovat nousseet esille?

Isossa kuvassa Kärppien pelistä on välittynyt paljon positiivisia piirteitä. Viime kaudella ja viime keväänä SM-liigan mestaruuteen johtanut pelitapa tuottaa maalipaikkoja, mikä mahdollistaa Kärpille menestymisen. Oululaisjoukkue on vain harvoin hädässä. Kokonaiskuvassa monet pilarit ovat hyvällä tasolla jo tässä vaiheessa kautta.

Kärppien päävalmentaja Manner on hyvin levollisella mielellä uuden liigakauden alla.

– Kyllä mulla on tosi hyvä fiilis meidän joukkueesta ja kaikista niistä jäsenistä, mitä meillä on. Uskomme siihen, että kasvamme sellaiseksi joukkueeksi, joka voi kunnioittaa lopputuloksia. Se on meidän iso haave, tavoite ja unelma. Valmentajana mun tehtävä on tukea joukkueen kasvua, eikä käydä liian negatiiviseksi, jos tulokset ovat huonoja. Kaikilla on halu voittaa. Kilpailuvietti on kova. Yritämme pitää kiinni sellaisesta hetkessä elämisestä ja siihen liittyvästä peli-ilosta. Totta kai samalla pitää arvostaa tuloksen tekoon liittyviä asioita. Maalintekemistä ja maalin estämistä. Sieltä ne numerot sitten tulevat sinne valotaululle.

Viime kauden jäljiltä Kärppien joukkue meni uusiksi varsinkin hyökkäyksen osalta. Kesän aikana Kärpät on hankkinut muun muassa nuorta osaamista sekä myös kokeneempaa kalustoa johtajaosastolle.

Mannerin mukaan CHL-peleissä on erottunut edukseen erityisesti muutamia pelaajia, jotka ovat vakuuttaneet hyvin positiivisilla otteillaan.

Aleksi Heponiemi tulee ensimmäisenä mieleen. Hän on erittäin hyvä pelaaja. Päästä ja jaloista vikkelä, hyvin määrätietoinen, hyvin keskittynyt.

– En ole nähnyt häneltä vielä yhtään huonoa suoritusta, Manner kehuu Heponiemeä.

Heponiemi siirtyi kesällä Ouluun Kanadan junioriliigoista, missä hän nakutti kovaa jälkeä viime kausien aikana. Heponiemi varattiin NHL:ään toisella kierroksella kesällä 2017.

– Olen ollut tosi onnellinen myös siitä, miten Michal Kristof ja Radek Koblizek ovat esiintyneet. Muilta olemme saaneet sitä, mitä olemme odottaneet. Kaikki ovat heittäytyneet pelille, Manner kehuu.

Kärpät avaa liigakautensa ensi lauantaina kotiottelulla KalPaa vastaan. CHL:ssä Kärpillä on jäljellä vielä kaksi ottelua tshekkiläistä Mountfieldiä vastaan. Näistä koitoksista Kärpät tarvitsee yhden pisteen jatkopaikkaa varten.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja