Mika Häkkiseltä lupaava arvio Valtteri Bottaksen mahdollisuuksista – suoraa tekstiä Max Verstappenin ajotyylistä

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen kertoi ajatuksiaan loppukauden asetelmista. 

F1-sirkus palaa koronavirustauolta, kun Itävallan GP pyörähtää käyntiin 3. heinäkuuta. Mika Häkkinen sanoi Laureuksen haastattelussa odottavansa erittäin hyvää loppukautta. 

– Jätkä, joka voittaa tänä vuonna maailmanmestaruuden, saa olla itsestään todella ylpeä, hän sanoi. 

– Jos ajetaan 15 GP:tä, voittajan pitää olla erittäin lahjakas, keskittynyt ja fyysisesti kunnossa. Hänen pitää sopeutua muuttuviin tilanteisiin.  

Sarjaa johtava Mercedeksen Lewis Hamilton yrittää ottaa seitsemännen maailmanmestaruuden, jolla hän pääsisi voittojen määrässä tasoihin Michael Schumacherin kanssa. Häkkinen uskoo Hamiltonin jatkavan tutun hyvällä tasollaan, mutta tallikaveri Valtteri Bottaksella on hyvät mahdollisuudet haastaa. 

– Valtteri on ehdottomasti erittäin hyvässä kunnossa, hän on valmistanut itsensä erinomaisesti fyysisesti ja henkisesti kauteen. Olen vakuuttunut, että hän tekee erinomaista tulosta. 

Häkkisen mielestä Hamilton on nostanut tasoaan, kun Bottas on lyönyt takaa painetta. 

– Pitää kehittyä koko ajan. Se on henkisesti raskasta henkisesti ja fyysisesti, se vaatii paljon kuria. Valtteri on valmis, mutta onko Lewis valmis?

Häkkinen muistuttaa myös, ettei Red Bullin Max Verstappenia kannata laskea pois mestaruustaistosta. Hän pitää epätodennäköisenä ajatusta, että Mercedekselle ja Red Bullille löytyisi takaa haastajia. 

– Max hyökkää ja ottaa paljon riskejä. Ovatko pitkään tauolla olleet kuskit valmiita siihen, Häkkinen pohdiskeli. 


Lue myös:

    Uusimmat