Rallimestari Sébastien Ogierilta yllättävä lausunto Abu Dhabin F1-kisan tapahtumista: "Älkäämme pelätkö sanoa sitä ääneen"

Rallin 8-kertainen maailmanmestari Sébastien Ogier puhui ehkä hieman yllättäen Lewis Hamiltonin puolesta kommentoidessaan F1-kauden 2021 päätösosakilpailun kohauttaneita tapahtumia.

Ogier vamisti kahdeksannen MM-tittelinsä marraskuun lopulla Monzassa, ja Hamilton oli yltämässä vastaavaan lukemaan kolme viikkoa myöhemmin Abu Dhabissa, kunnes kilpailunjohtaja Michael Masi puuttui peliin.

Masi ajatti kierroksella ohitettuja kuljettajia ja turva-autoa säännöistä poikkeavalla tavalla, mikä nosti Red Bullin Max Verstappenin maailmanmestariksi kauden viimeisellä kierroksella.

– Hän (Hamilton) on äärimmäisen kilpailullisessa ympäristössä, parhaassa tallissa. Sen täytyi olla todella vaikeaa hänelle, Ogier sanoi ranskalaisen radiokanavan ohjelmassa Racingnews365-sivuston mukaan.

– Hänestä tuntui, että hänet ryöstettiin. Ja hänet ryöstettiin, älkäämme pelätkö sanoa sitä ääneen.

Ogierin mukaan on selvää, ettei Hamiltonin tappio tullut reilusti, varsinkaan kun tämä hallitsi kauden päätösosakilpailua Masin päätökseen saakka suvereenisti.

Hamilton olisi Ogierin mielestä ansainnut mestaruuden.

– Kunnioitan suuresti Max Verstappenia, hän ajoi mahtavan kauden, mutta viimeisenä viikonloppuna Lewis dominoi kilpailua. Turva-auto oli hänen kannaltaan valitettava.

– He molemmat ovat suuria mestareita, mutta kauden viimeinen viikonloppu oli ryöstö. Hamiltonin on vaikea niellä sitä.

Ogierin lausunnot ovat sikäli yllättäviä, että Red Bull on ollut yli kymmenen vuoden ajan hänen merkittävimpiä yhteistyökumppaneitaan.

Hamilton on viettänyt hiljaiseloa pian jo kahden kuukauden ajan, ja tuona aikana esillä on ollut epäilyksiä siitä, onko Hamilton enää Abu Dhabin -tapahtumien jälkeen valmis jatkamaan uraansa.

Ogier ei anna näille epäilyksille paljoakaan painoarvoa.

– Uskon, että hän tulee takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja