Mika Häkkinen näkee Valtteri Bottaksen olevan ylimmällä askelmallaan: ”Ennemmin tai myöhemmin tallikaveri murtuu”

F1-mestari Mika Häkkinen uskoo Valtteri Bottaksen saavuttavan uransa absoluuttisen huipun tulevalla kaudella. Ero Lewis Hamiltoniin on hänen mukaansa erittäin pieni.

Bottas pystyi ottamaan kaudella 2019 uuden askeleen kohti Hamiltonin tasoa, mutta jo alkupuoliskon lopulla tulleet vaikeudet pudottivat hänet ratkaisevasti tallikaverinsa vauhdista MM-taistelussa.

Häkkinen toteaa Unibetin podcastissaan, että Bottas alkaa olla venymiskykynsä rajoilla.

– Fakta on, että voin nähdä hänet tilanteessa, jossa hän on pääsemässä hyvin lähelle huipputasoaan mielenvoimansa, fyysisen voimansa, itseluottamuksensa ja tiimin työskentelyn ymmärtämisen kanssa.

– Meidän täytyy koko ajan muistuttaa itseämme niistä realiteeteista, millä tasolla Lewis on. Se on megaluokan haaste. Lewis on tällä hetkellä se kaveri, johon meidän täytyy verrata. Nyt näkemämme ero on tällä hetkellä erittäin pieni, Häkkinen näkee.

Onko Bottaksesta sitten ottamaan vielä uutta kehitysloikkaa? 30-vuotias suomalainen on jo tähän asti tehnyt Häkkisen mukaan valtavaa työtä tasonnostonsa kanssa.

– Olen todella luottavainen siihen, että Valtterin kehitys menee oikeaan suuntaan. Ja hän pääsee erittäin lähelle huippuaan.

– Voin verrata sitä omaan kokemukseeni formula ykkösissä. On uskomaton tunne tulla siihen tilanteeseen, että on vahva niin harjoituksissa, testeissä, aika-ajoissa tai kisassa, varikkokäynneillä tai insinöörien kanssa työskentelyssä.

– Silloin ennemmin tai myöhemmin tallikaverisi tulee murtumaan. Se vain vie aina aikaa. Se ei tule tuosta vain. On hienoa nähdä, mitä vuodesta 2020 tulee, Häkkinen ennakoi.

Never Give Up – F1-kausi Valtterin silmin on katsottavissa cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Dokumentti esitetään MTV3-kanavalla 21. tammikuuta.  

Lue myös:

    Uusimmat