Mihin kihla- ja vihkisormukset joutuvat eron jälkeen?

Kihlautuminen ja avioituminen ovat useille elämän virstanpylväitä, joita kuvastavat nimettömässä komeilevat sormukset, ikuisuuden symbolit. Tänä päivänä useat suhteet päättyvät kuitenkin eroon lupauksista huolimatta. Minne hylätyt kihla- ja vihkisormukset päätyvät?

Tuoreen tutkimuksen mukaan useat suomalaiset myyvät kihla- ja vihkisormuksensa eteenpäin, jos parisuhde päättyy.

– Tilastokeskuksen mukaan 1990-luvulla solmituista avioliitoista lähestulkoon joka toinen on päättynyt avioeroon. Suomalaisilla on näin ollen paljon ylimääräisiä kultasormuksia, joita eron jälkeen harvoin enää käytetään ja niiden myynti tuntuu olevan luonnollinen osa eroprosessia, KultaRahaksi Oy:n toimitusjohtaja Matti Tiainen toteaa.

Tänä keväänä KultaRahaksi Oy:n teettämän tutkimuksen mukaan kultaiset sormukset ovat yleisin yritykselle myytävä esine. Tutkimukseen vastasi yli 2000 kultaesineitä myynyttä asiakasta, joista sormuksen oli myynyt 78,2 prosenttia.

– Tutkimuksemme tulos osoittaa, että ihmiset ovat nyt selvästi ottaneet tavaksi eron sattuessa hankkiutua eroon myös avioliittoon liittyvistä ja siitä muistuttavista asioista. Kuvien polttaminen on legendaa, mutta sormuksen myynti romukultana on symbolinen ele liiton päättymiselle, joka näyttää trendinä kasvavan vuosi vuodelta. Meille tulee silloin tällöin jopa kyselyitä sulatuskuiteista, jotta asiakas saisi varmuuden siitä, että vanha sormus muistoineen varmasti on sulatettu, toteaa Tiainen.

– KultaRahaksi Oy:lle on myyty viimeisten kolmen vuoden aikana jo 267 kg kultaisia sormuksia, Tiainen jatkaa.

Vuonna 2012 Suomessa solmittiin 28 878 avioliittoa.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuva: Shutterstock

Lähde: Deski

Lue myös:

    Uusimmat