Mainos

Miguel Campoy ei ole ollut yhteydessä Jämsään

Miguel Campoyn mahdollisesta saapumisesta Suomeen ei ole saatu vahvistusta. Lasten palauttamispäätöksestä vastaava Jämsän kihlakunnanvouti Risto Rousi sanoo, että ainakaan häneen Miguel Campoy ei ole ollut missään henkilökohtaisessa yhteydessä.

-Voidaan kysyä, että entä sitten, vaikka hän olisikin Suomessa. Hänellähän on oikeus olla täällä ja tavata lapsiaan, Rousi huomauttaa. Myöskään Yhdysvalloissa lasten palauttamisesta vastaavat viranomaiset eivät ole ottaneet yhteyttä Jämsän kihlakunnanvoutiin.

-Mitään neuvotteluja lasten Yhdysvaltoihin siirtämisestä ja muista siihen liittyvistä seikoista ei ole siis käyty, Rousi vahvistaa. Tällä hetkellä Kerstin ja Miguel Campoyn lapset Alexander ja Jonathan on Jämsänkosken sosiaaliosaston päätöksestä sijoitettu Haukkalan sairaalaan Jyväskylään valmistautumaan siirtoon.

-Siirron ajankohtaa ei voi ennakoida. Neuvotteluja ei ole vielä käyty ja joka tapauksessa täytyy odottaa niin kauan, että siirto voidaan tehdä lapsia järkyttämättä, Rousi sanoo. Hän myös muistuttaa, että vaikka lasten huolto onkin palautettu Miguel Campoylle, hän ei voi yksin viedä lapsia Yhdysvaltoihin. Vain palauttamisen toimeenpanosta Yhdysvalloissa vastaavien viranomaisten nimeämät saattajat voivat ottaa lapset vastaan Suomen viranomaisilta.

-Kun asia on ajankohtainen, lapset matkustavat yhdessä Yhdysvalloista saapuvien saattajien kanssa. Myös Suomesta voi mukaan lähteä saattajia, kihlakunnanvouti Rousi sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.