Miesten värittäminen tekee mindfulnessista seksikästä: ”Tarkoitus ei ole olla rivo”

Aikuisten värityskirjassa väritetään miehiä.

Aikuisten värityskirjat ovat nousseet suureen suosioon rentouttavana harrastuksena. Suomalaiskuvittajien Miesvärityskirja tuo käsitteeseen ”aikuisten värityskirja” aivan uuden ulottuvuuden.

Ajatus miesvartaloiden värittämisestä lähti Emma Lumpeen ideasta värityskirjasta, jota ”ei tarvitse runnoa toisella nyrkillä auki värittäessä”. Värityskirjojen tiivis sidonta ja kuvioiden pikkutarkkuus olivat Lumpeen mukaan kaukana mindfulnessista.

Lumme jakoi idean graafikko-ystävänsä Riku Haaramäen kanssa, jonka kanssa syntyi yhteensä 41 väritettävää mieskuvaa muutamassa kuukaudessa.

Perinteisesti aikuisten värityskirjoissa nähdään eläimiä tai abstrakteja kuvioita. Miksi haluaisimme rentoutua värittämällä miehiä?

– Alusta asti oli selvää, ettei teoksen ole tarkoitus olla rivo vaan tyylikäs. Äkkiseltään voisi väittää, ettei ihmisaiheissa ole paljonkaan väritettävää. Kuitenkin esimerkiksi ihossa on useita eri vivahteita sitruunankeltaisesta, oliivinvihreään, sinooperinpunaiseen ja violettiin, Lumme kertoo.

”Ihmishahmojen värittäminen on kuin jumalleikki”

Mieskuvan värittää valmiiksi nopeasti, mutta kuvaa voisi hioa loputtomiin pieniä yksityiskohtia lisäten.

– Miestä on hankala värittää oikealta vasemmalle järjestyksessä, laskea valmiita rivejä, stressata värien symmetrisyyttä tai sitä, ettei kuva koskaan valmistu.

– Ihmishahmojen värittäminen on kuin jumalleikki. Vaikka ääriviivat ovat valmiina, värittämällä kuvan pääsen puhaltamaan hengen ja persoonan värittämääni mieshahmoon. Siihen siirtyy osa jokaisen värittäjän haavekuvia, siksi hahmoista tulee hyvin henkilökohtaisia ja uskon, että niihin myös jollain tapaa kiintyy.

Kauniiden mieskuvien värityskirja on kohdennettu erityisesti naisille sekä gay-yleisölle. Tekijät on kuitenkin yllättänyt myös heteromiesten kiinnostus. Tosin miesväen kysymykset ovat keskittyneet uteluihin naisvärityskirjasta. Sellaista ei tosin ole – ainakaan vielä – ole tiedossa.

– Jos teemme tällä rahaa, aiomme käyttää sen johonkin hulluun kikkailuun, jota emme saisi tehdä yhdenkään työnantajan alaisuudessa, Lumme kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat