Miesten mieleinen sosekeitto 28.11.2001

Toim. Kati Nappa

Miesten mieleinen sosekeitto

3-4 purjoa
4-6 jauhoista perunaa
noin 1 l vettä
2 kasvis- tai kanaliemikuutiota tai 3-4rkl kasvisfondia
mustapippuria myllystä
suolaa
200-400 g maustettua tai tavallista lenkkiä

pinnalle:

4 rkl kevytranskankermaa
2-3 rkl sinappia
purjon vihreää osaa

1. Puolita purjot ja huuhdo ne hyvin. Kuori perunat.
2. Pätki purjot. Jätä vähän vihreää osaa keiton pinnalle sirotettavaksi. Lohko perunat.
3. Kuumenna liemi ja lisää kasvikset. Keitä ne täysin pehmeiksi.
4. Soseuta keitto hienoksi ja kuohkeaksi. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vähän vettä. Mausta keitto ja tarkista maku.
5. Leikkaa makkarat viipaleiksi tai kuutioiksi ja paahda pannulla.
6. Sekoita kevytranskankerma ja sinappi hyvin keskenään.
7. Tarjoa makkarat keitossa tai erikseen ja valuta ranskankermasinappia ja ripottele purjosilppua keiton pinnalle. Tarjoa keiton seuraksi leipää.
8. Keitto ja riisiyllätys ovat edullisia ja helppoja ruokia ja sopivat hyvin vaikka vieraille tarjottavaksi.

Riisi yllättää

noin 6 dl riisipuuroa
1 tl kardemummaa
1 dl kuohukermaa
ripaus sokeria
1 tl vaniljasokeria

lisäksi:

4 kaura- tai mantelilastua
4 palloa vadelma- tai mangosorbettia tai jäistä sohjoa mansikoista tai kotimaisista vadelmista
(mintun tai sitruunamelissan oksia)
1. Keitä riisipuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 6 dl erikseen, lisää puuroon kardemumma ja anna sen jäähtyä vähän.
2. Vatka kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja mausta vaniljasokerilla.
3. Lisää vaahto puuron joukkoon. Jaa seos neljälle lautaselle ja painele puuro halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi litteäksi kakuksi.
4. Nosta puuron päälle kauralastu ja sen päälle sorbetti- tai marjapallo ja tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat