Mainos

Miesopettajaa epäillään teinioppilaan pahoinpitelystä

Miesopettajaa epäillään 15-vuotiaan oppilaan pahoinpitelystä Ylöjärvellä, kertoo Pirkanmaan poliisi.

Tapaus sattui perjantaina aamupäivällä Ylöjärven erityiskoulu Vanhalla koululla.

Ylöjärven sivistysjohtajan Matti Hurstin mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun kahdelle oppilaalle oli pidetty puhuttelua. Paikalla oli poikien lisäksi puhuttelua pitänyt opettaja ja toinen opettaja, joka seurasi tilannetta.

Hurstin tietojen mukaan pojat olivat käyttäytyneet puhuttelussa huonosti. Puhuttelun jälkeen toinen opettajista olikin halunnut vielä jäädä keskustelemaan poikien kanssa siitä, miten puhuttelussa käyttäydytään. Tällöin toinen pojista oli ilmoittanut lähtevänsä pois.

Poika yritti väkisin pois luokasta, ja keskustelua vaatinut opettaja yritti estää pojan poistumisen seisomalla oviaukossa ja ottamalla tätä käsistä kiinni.

Poika pääsi koulun aulatilaan, missä hän tarrasi naulakkoon kiinni. Poliisin tietojen mukaan poika loukkasi olkapäänsä, kun opettaja yritti irrottaa poikaa naulakosta. Toinen opettaja näki tapahtuneen.

Poika lähetettiin välikohtauksen jälkeen Ylöjärven terveyskeskukseen. Hänen tarkemmista vammoistaan ei ole tietoa.

Poliisin arvion mukaan välikohtaus kesti kaikkinensa muutamia minuutteja. Poliisi selvittää, onko opettaja käyttänyt tilanteessa tarpeettomasti voimaa.

Hurstin mukaan opettaja ei ole kiistänyt tilannetta. Myös opettaja haluaa, että tilanne selvitetään.

Matti Hurstin mukaan välikohtauksen takia ei ole tarvetta pidättää opettajaa virastaan. Tilanne kuitenkin arvioidaan uudestaan poliisin tutkimusten edetessä.

Hurstin mukaan juttu tullaan käymään läpi myös rehtoreiden kanssa, ja tarvittaessa tarkennetaan opettajien ohjeistusta samankaltaisten tilanteiden varalle.

Sosiaalinen media ruokki huhuja

Poliisi tiedotti välikohtauksesta vain muutama tunti tapahtuneen jälkeen. Komisario Erkki Walisen mukaan poliisi halusi katkaista sosiaalisessa mediassa kiertäneet huhut, joiden mukaan opettaja olisi muun muassa lyönyt oppilasta nyrkillä. Mitään tähän viittaavaa ei ole tullut poliisin tietoon.

Walisen mukaan poliisitehtävät kouluilla ovat hyvin harvinaisia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.