Miesjuontajalta sopimatonta puhetta EM-finaalin sankarista – someraivo puhkesi

Katso videolta Kellyn voittomaali sekä EM-finaalissa kohahduttanut VAR-tuomio.

Chloe Kelly ratkaisi viime viikonloppuna Englannille sen ensimmäisen Euroopan mestaruuden jalkapallon naisten EM-kisoissa. Kelly oli vieraana tiistai-aamuna ITV:n Good Morning Britain (Hyvää huomenta Britannia) -ohjelmassa, jossa sai kuulla juontaja Richard Madeleyltä sopimatonta puhetta.

Daniel Sugarman jakoi Twitterissä Kellyn reaktion Madeleyn kommentteihin ja päivitys keräsi tuhansittain reaktioita sekä vastauksia. Madeley oli aluksi todennut, että Manchester Cityä edustava Kelly olisi voinut aiemmin kävellä ruokakauppaan ja kukaan ei olisi tunnistanut häntä.

Tämän jälkeen hän vertasi Kellyä tyttäreensä ja kutsui EM-sankaria Cocoksi, sillä hänen tyttärensä nimi on myöskin Chloe. Jalkapallofanit raivostuivat sosiaalisessa mediassa Madeleyn puheesta ja hänen käytöstään kutsuttiin noloksi, epäkunnioittavaksi sekä myötähäpeää herättäväksi.

– Minun täytyy sanoa, että en voi kuvitella nuoren miespelaajan, joka on juuri tehnyt Englannille voittomaalin finaalissa, että hän joutuisi kuulemaan "Colin tai Col-Col, kuten kutsun poikaani Colinia, Col-Col paljon kiitoksia vierailusta, Sugarman kirjoitti.

Twitterissä nostettiin myös esille, että Madeleyn puhe oli seksististä sekä vähättelevää ja kysyttiin, miksi naisten tulisi kestää tällaista, kun miehet eivät joutuisi samanlaisen käytöksen kohteeksi. Monet pyysivät myös kunnioitusta koko maan sankaria kohtaan.

Kelly nousi Englannin sankariksi viimeistelemällä jatkoaikaosuman Saksaa vastaan EM-finaalissa sunnuntaina. Englanti voitti ottelun 2-1. Varsinaisella peliajalla Englannin johtomaalin viimeisteli Ella Toone ja Saksan tasoituksen Lina Magull.

Lue myös:

    Uusimmat