Saksalaiset raivostuivat EM-finaalin kohutilanteesta – entinen huipputuomari latasi suorat sanat

Katso kohauttanut tilanne videolta.

Saksalaiset raivostuivat jalkapallon EM-finaalissa sattuneesta kohutilanteesta, kun pallo pomppasi Englannin Leah Williamsonin käteen. Saksan päävalmentaja Martina Voss-Tecklenburg latasi kovaa tekstiä VAR:in (videotuomari) suuntaan ja entinen huipputuomari Jonas Eriksson oli samoilla linjoilla.

Kohauttanut tilanne sattui ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Pallo pomppasi Englannin Williamsonin käteen, joka oli erityisen korkealla. Tilannetta tarkasteltiin VAR:ilta, mutta siitä ei tuomittu rangaistuspotkua.

– Se oli flipperipeliä edestakaisin ja sen jälkeen näemme, että pallo osuu Leah Williamsonin käteen, joka on reilusti irti kehosta. Saksalta viedään päivänselvä pilkku. Se on käsittämätöntä. Se ei ole ensimmäinen kerta, kun kritisoimme VAR:ia. Finaalissa on enemmän kameroita kuin aiemmin. Se on moka ja virhe, Eriksson sanoi SVT:n lähetyksessä.

Eriksson arvuutteli, mikä olisi voinut olla tuomion takana.

– Jos pallo osuu VAR:in mielestä rintaan tai heillä on toinen kuvakulma, Eriksson totesi.

Englanti voitti ottelun lopulta jatkoajalla 2-1 ja samalla Euroopan mestaruuden. Katkeran tappion kokenut saksalaisleiri ei ollut tyytyväinen tuomaripanokseen, sillä heidän mielestään heiltä vietiin aikainen johtomaali.

– Se on käsivirhe, se täytyy nähdä. Se on täysin käsittämätöntä. VAR ei auta. Vastuussa olevien tulee ajatella asioita uudelleen. Tuollaista ei voi tapahtua tällä tasolla, Voss-Tecklenburg sanoi ARD:lle ottelun jälkeen.

Saksalaisluotsin avautuminen jatkui lehdistötilaisuudessa.

– Tuollaista ei voi tapahtua EM-finaalissa. Se on täysin käsittämätöntä. En ymmärrä, kuinka tällaista voi tapahtua, Voss-Tecklenburg totesi.

Myös Saksan laitapuolustaja Felicitas Rauch oli samaa mieltä, vaikka muistuttikin, että finaalitappio ei johtunut kyseisestä tilanteesta.

– Kun meillä on näin paljon kameroita, niin täytyy luottaa siihen, että se menee oikein, mutta olen saanut todella paljon viestejä, joissa sen todetaan olleen käsivirhe. Se tuntuu ikävältä, mutta se ei ole syy, miksi hävisimme. Häviämme, koska meillä ei ole tarpeeksi tuuria ja sellaista tarvitaan tällaisessa ottelussa, Rauch sanoi.

Katso kohutilanne pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat