Mestariluotsia kohtasi tragedia kesken EM-kisoihin valmistautumisen – teki upean eleen finaalissa: "Hän oli tänään täällä kanssani"

Katso videolta EM-finaalin kohutilanne, jossa pallo osui englantilaispelaajaa käteen, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistuspotkua.

Hollantilainen Sarina Wiegman juhli sunnuntaina jo toista perättäistä jalkapallon Euroopan mestaruutta, kun hänen luotsaama Englannin joukkue kaatoi Saksan loppuottelussa 2-1. Wiegmanilta nähtiin upea ele voitokkaan ottelun jälkeen, kun hän muisti kesken EM-kisoihn valmistautumisen kuollutta siskoaan.

Wiegman johdatti Hollannin mestariksi vuonna 2017. Nyt hänen luotsaamansa Englanti vei EM-kultaa jatkoajan jälkeen vaihtopelaaja Chloe Kellyn osumalla. Se oli Englannille vasta sen historian toinen arvokisavoitto. Miehet voittivat maailmanmestaruuden vuonna 1966 ja silloinkin Wembleyllä.

– En usko, että oikein ymmärrän, mitä olemme saavuttaneet. Saamani tuki on ollut valtavaa, ei pelkästään finaalin aikana. Olemme tunteneet sen koko turnauksen ajan. Uskon, että menee muutama päivä, ennen kuin ymmärrän tämän, Wiegman sanoi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Juuri kun ottelu päättyi, Wiegman suuteli ranteessaan ollutta nauhaa. Sillä hän halusi muistaa kuollutta siskoaan.

– Se oli siskoni kunniaksi, hän kuoli turnaukseen valmistavan leirin aikaan. Se on ollut minulle erittäin tunteikasta ja surullista. Uskon kuitenkin, että hän oli tänään täällä kanssani, Wiegman totesi.

Lue myös:

    Uusimmat