Saksalaislehti katkerana EM-finaalitappiosta – paljasti tuomareiden reaktiot kohutilanteeseen: "Uusi Wembley-huijaus"

Katso videolta EM-finaalin kohutilanne.

Saksalaislehti Bild ei sulattanut jalkapallon naisten EM-finaalitappiota Englannille. Se oli otsikoinut artikkelissaan, että kyse olisi uudesta Wembley-huijauksesta. Tällä viitataan vuoden 1966 miesten MM-finaalin kolmanteen osumaan, joka aiheutti kohua.

Geoff Hurst viimeisteli vuoden 1966 finaalissa jatkoajalla kolmannen osuman ja aiheesta on riittänyt keskustelua, että oliko pallo kokonaan yli maaliviivan.

EM-finaalissa nähtiin ensimmäisellä jaksolla tilanne, jossa maalia kohti menossa ollut pallo osui Englannin Leah Williamsonin käteen. Tilanne tarkasteltiin VAR:ilta, mutta siitä ei tuomittu rangaistuspotkua.

Ottelun erotuomari Kateryna Monzul ei päässyt itse katsomaan nauhalta tilannetta, vaan VAR:in mielestä tilanne oli täysin selvä. Bild kysyi ottelun jälkeen Monzulilta tilanteesta.

Ukrainalainen oli kohauttanut olkiaan ja levittänyt käsiään anteeksipyytävästi, minkä jälkeen hän oli lähtenyt pois. Bild tavoitti myös VAR-tuomari Paolo Valerin ottelun jälkeen.

– Olen pahoillani, en voi sanoa mitään, Valeri oli todennut.

Englanti voitti lopulta ottelun Chloe Kellyn jatkoaikaosumalla 2-1. Se oli maan toinen arvokisavoitto, kun otetaan huomioon miehet sekä naiset. Miehet juhlivat maailmanmestaruutta vuonna 1966.

Katso kohutilanne pääkuvan videolta.


Lue myös:

    Uusimmat