Mies yritti varastaa huumeita vasaran kanssa, sai keittiöveitsen rintaansa – 19-vuotiaalle liki yhdeksän vuoden vankeustuomio pieleen menneistä huumekaupoista

3:27
Katso myös: Tutkinnanjohtaja haastattelussa – tämä Vesalan koulun puukotuksesta tiedetään.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan miehen lähes yhdeksän vuoden vankeuteen puukotuksesta huumekauppojen yhteydessä.

Tuomittu oli sopinut myyvänsä uhrille, 24-vuotiaalle miehelle rauhoittavia ksalol-tabletteja. Tapaaminen oli sovittu marraskuisena yönä rakennustyömaalle Laajasalossa.

Tuomitun mukaan uhri oli ottanut esiin vasaran ja sillä uhaten vienyt huumeet häneltä. Tuomittu lähti ajamaan uhria takaa keittiöveitsen kanssa.

Käräjäoikeuden mukaan uhri kaatui, jolloin 19-vuotias kävi hänen kimppuunsa ja syntyneessä painitilanteessa iski uhria kerran veitsellä rintaan. Sen jälkeen tuomittu oman kertomansa mukaan otti uhrin takin ja juoksi pois paikalta.

Käräjäoikeus katsoi, että veitsen lyönti oli tahallinen ja että tuomitun täytyi pitää uhrin kuolemaa tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena. Se tuomitsi Jesse Eemil Mantilan kahdeksan vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa viime viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja