Mies vei tytön mökkireissulle Viitasaarella ja raiskasi kahdesti – hovi lyhensi vankeustuomiota

Viitasaarelaismökillä alaikäisen tytön raiskannut mies on tuomittu kolmen vuoden vankeusrangaistukseen Vaasan hovioikeudessa.

Teko tapahtui alkuvuodesta 2018, jolloin aiemmin seurustellut pari oli eronnut. Mies oli raiskausten aikaan 19-vuotias.

– Hovioikeus on käräjäoikeuden tavoin katsonut syytetyn syyllistyneen kyseisellä mökillä tehtyihin raiskauksiin, oikeus toteaa julkisessa selosteessaan.

Käräjillä mies oli tuomittu myös tytön vapaudenriistosta, mutta hovioikeus hylkäsi syytteen. Hovioikeus katsoi, ettei mies eristänyt tyttöä ympäristöstään ja että tyttö oli lähtenyt vapaaehtoisesti hänen mukaansa.

– Hovioikeus on perustanut tämän ratkaisunsa keskeisesti siihen, että asianomistaja oli asiassa esitetyn näytön perusteella omasta tahdostaan lähtenyt mökille, hänellä oli ajoittain ollut puhelin käytössään eikä ajanvietto ollut poikennut syytetyn ja asianomistajan normaalista ajanvietosta.

Käräjillä Tero Mikael Hakala, 20, oli tuomittu kolmen ja puolen vuoden vankeuteen, mutta hovioikeus kevensi rangaistusta puolella vuodella. Hovi myös alensi miehen maksettavaksi määrättyjä korvauksia.

Lähestymiskieltopäätös: Mies ei jättänyt eron jälkeen rauhaan

Satakunnan käräjäoikeuden vuonna 2017 määräämästä lähestymiskiellosta ilmenee, että tyttö ja mies olivat seurustelleet. Eron jälkeen mies ei lähestymiskieltomääräyksen mukaan ollut suostunut jättämään tyttöä rauhaan.

Lokakuussa 2017 Hakala oli pakottanut tytön autoon kanssaan. Tyttö oli palannut kotiin vasta kaksi päivää myöhemmin. Hänellä oli kasvoissa ja kaulassa mustelmia.

Käräjäoikeus määräsi Hakalan tuolloin vuoden pituiseen lähestymiskieltoon. Mies ei vastustanut lähestymiskieltoa.

Mies tuomittiin käräjillä ja hovissa myös joukosta muita rikoksia, joiden joukossa on muun muassa liikenne- ja väkivalta- ja omaisuusrikoksia.

Lue myös:

    Uusimmat