Mies pahoinpiteli toistuvasti naisystäväänsä, nainen pelkäsi miestä ja kuvaili suhdetta kauheaksi – oikeus tuomitsi miehen vankilaan

Rikosilmoitukset pahoinpitelyistä lisääntyneet 2:11
Rikosilmoitukset pahoinpitelyistä lisääntyneet

Espoon käräjäoikeus antoi ennen joulua tuomionsa 38-vuotiaalle miehelle, jota syytettiin lukuisista rikoksista naisystäväänsä kohtaan.

Mies tuomittiin yhteensä 21 rikoksesta. Tuomiot tulivat muun muassa kuudesta pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta, kahdesta vapaudenriistosta, huumausainerikoksesta, rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kotirauhan rikkomisesta ja lievästä vahingonteosta.

Oikeus tuomitsi miehen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen, josta osa oli jäännösrangaistusta miehen aiemmista rikoksista.

Oikeus hylkäsi miehen syytteet kolmesta pahoinpitelystä ja vahingonteosta. Yksi näistä syytteistä piti sisällään pahoinpitelyn, jossa miehen syytettiin lyöneen naista pesäpallomailalla päähän. Oikeuden mukaan asiassa jäi kuitenkin varteenotettava epäilys ja syyte hylättiin.

Nainen kuvaili suhdetta kauheaksi

Mies oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen syyskuussa 2017, jonka jälkeen nyt tuomitut rikokset tapahtuivat.

Kaikissa pahoinpitelyissä uhriksi joutui miehen naisystävä. Pariskunta oli alkanut seurustella lokakuussa 2017 ja suhde kesti noin kahdeksan kuukautta.

Nainen kertoi oikeudessa, että suhde oli ollut kauhea, mies hakkasi häntä ja nainen pelkäsi miestä.

Mies myönsi oikeudessa lyöneensä joskus naisystäväänsä avokämmenellä tai nyrkillä. Miehen mukaan tätä tapahtui 5-10 kertaa. Miehen mukaan heidän päihteiden käyttönsä suhteen aikana oli ollut holtitonta.

Passitettiin vankilaan

Mies määrättiin maksamaan naisystävälleen korvauksia kivusta ja särystä sekä tilapäisestä haitasta yhteensä 4 400 euroa ja kärsimyksestä 3 000 euroa.

Oikeuden tuomion mukaan mies on tuomittu aiemminkin samankaltaiseen rikollisuuteen ja hänet on tuomittu useita kertoja ehdottomaan vankeuteen.

Käräjäoikeus katsoi, että miehen aikaisempi rikollisuus esti hänen tuomitsemisensa ehdolliseen vankeuteen, joten hänet tuomittiin ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Mies passitettiin kärsimään rangaistustaan Vantaan vankilaan.

Lue myös:

    Uusimmat